Moss kommune

Vogt-samlingen nå på Digitalt museum!

TMJ  Vogtsamlingen i Mossebibliotekene består av ca. 2000 bilder med Mossehistorie. Bildene blir nå gjort tilgjengelig på Digitalt museum og alle som interesserte kan kikke på bildene som nå er lagt ut.

Denne samlingen består av 39 album fylt med bilder som i flere tiår i forrige århundre ble samlet av Jørgen Herman Vogt, som var en svært ivrig lokalhistoriker. Denne samlingen ble etter hans død gitt i gave til Moss bibliotek.

Blant mossefotografene er Th. Bachmann, Gustav Lindman, Georg Kjellerød og Rummelhoff. Blant de litt nyere fotografene er Johan Rynnås og Bjørn Skovdahl godt representert i samlingen, men det er også en del ukjente.

Det er både fotografier, postkort og tegninger. Bildene viser små og store hendelser, steder og mennesker i Moss og de strekker seg fra slutten av 1800 – tallet og fram til 70 – tallet.

Nå er mange av disse bildene tilgjengelig på Digitalt museum som er en side som har som mål å tilgjengeliggjøre fysiske samlinger for museer, biblioteker og andre kulturinstitusjoner på nett. Vi legger ut nye bilder hver uke inntil hele samlingen er publisert.