Informasjon om tilfelle av smittsom hjernehinnebetennelse

Et barn ved Kråka FUS kulturbarnehage i Moss har fått påvist smittsom hjernehinnebetennelse. 

Det er svært liten sannsynlighet for at det vil oppstå flere tilfeller.

Selv om det heter smittsom hjernehinnebetennelse, så er ikke sykdommen veldig smittsom. Men hvis barn eller voksne blir syke av det, så kan man bli alvorlig syk, sier kommuneoverlege Ingrid Christensen.

Kommuneoverlege Ingrid Christensen Lotte Olsen Jessa/Moss kommune

Moss kommune har direkte kontakt med dem som er definert som nærkontakter. Hvis du ikke har fått direkte informasjon fra oss, så trenger du ikke bekymre deg.

Nærkontaktene tilbys i dag forebyggende behandling i form av en antibiotika-dose. Dette er organiseres og formidles til de berørte. I tillegg anbefaler Folkehelseinstituttet en vaksine mot meningokokksykdom for de som har fått antibiotikabehandling. Dette for ytterligere å redusere risikoen for nye tilfeller, forklarer kommuneoverlegen. 

Alle relevante instanser i kommunen er informert, og Folkehelseinstituttet er koblet på. Nærkontakter med symptomer skal ringe fastlege ved symptomer på infeksjon, noe nærkontaktene er informert om direkte. Er ikke fastlegen tilgjengelig, kan du kontakte legevakten på telefon 116 117. En skal ikke møte opp personlig hos lege eller på legevakt. 

Mer informasjon om smittsom hjernehinnebetennelse og symptomer finner du på Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Ved ytterligere spørsmål rundt dette, kan man kontakte smittevernkontoret på Sentrum Helsestasjon på telefon 404 03 507 (telefontid mandag til fredag 08.30-10.30 og 12.30-14.00).

Alle mediehenvendelser rettes til web@moss.kommune.no eller til pressevakten på telefon 969 47 837 (ikke sms).