En time teller - elever på dugnad for miljøet

Ungdommer på Verket skole er ekstra kreative, og ikke minst miljøbevisste, når de skal samle inn penger til avslutningstur til Galdhøpiggen når de er ferdig med 10 års skolegang. I stedet for å selge lodd, doruller eller kakebokser samler de inn penger ved å gi tilbake til miljøet? På dugnad. 

Hvordan?
 
Du, næringslivet eller andre som vil, kan rett og slett kjøpe en dugnadstimer av elevene, så sørger de for å rydde strender, etablere blomsterenger og for fuglekasser til fuglene. 

En time teller

Sjekk nettsiden til En time teller for mer informasjon - Klikk for stort bildeEn time teller har egen nettside.

Initiativet har fått navnet En time teller, og det er foreldrene til elevene som står bak initiativet. En time teller skal gi bedrifter og private muligheten til å kjøpe arbeidstimer til lokale miljøtiltak i mossedistriktet. Arbeidet gjøres av elevene på Verket skole og inntektene går til klassetur til Galdhøpiggen i 10. klasse. 
 
Les mer her: www.entimeteller.no

Moss kommune med på laget 

Initiativet til En time teller kommer fra foreldrene til elevene på 9. trinn på Verket. I samarbeid med foreldrene, skolen og kommunen er det laget et opplegg hvor elevene gjennom fire arbeidsdager og fire prosjekter arbeider med miljøtiltak i nærmiljøet. I tillegg får elevene kunnskap om miljøtiltakene og miljøutfordringer gjennom undervisning i klasserommet. Temaene de skal jobbe med er marin forsøpling, blomsterenger og biomangfold, fugleliv og amfibier (salamandere).