Moss kommune

Ny kommuneoverlege i Moss

Klikk for stort bildeIngrid Christensen er i dag ansatt som doktorgradsstipendiat ved Avdeling for smittevern på Sykehuset Østfold Kalnes. Hun er 34 år, kommer fra Halden, er bosatt i Son, er gift og har to barn.  

Det er i dag ansatt ny kommuneoverlege i Moss. Den nye kommuneoverlegen kommer i tillegg til dagens kommuneoverlege.

Allerede neste uke skal Ingrid Christensen så smått begynne i den nye jobben sin i Moss kommune.

- Jeg er veldig glad for at jeg fikk denne jobben. Jeg er utrolig spent!, sier Christensen.

Hun forteller at hun har fulgt kommunens arbeid med pandemien fra sidelinjen, og ser frem til å bli med på laget.

- Jeg må si jeg er imponert over hvordan denne vanskelige situasjonen har blitt håndtert fra kommunens side.  Nå gleder jeg meg til å jobbe sammen med og lære av dem som jobber med pandemien, og etter hvert også bidra selv, forteller Christensen.

Gleder seg

IKlikk for stort bildengrid er utdannet lege fra Jessenius Faculty of Medicine i Martin, Slovakia hvor hun ble uteksaminert i 2013. Siden har hun hatt turnusvikariat på kirurgisk avdeling på Sykehuset i Narvik og har vært turnuslege på gamle Sykehuset Østfold Fredrikstad. Hun var turnuslege i allmennmedisin på Borge Legesenter i Fredrikstad, og var lege i spesialisering både på kirurgi- og kreftavdelingen på Kalnes.

- Nå ser jeg frem til å jobbe mer forebyggende – på et veldig tidlig plan. Jeg er opptatt av psykisk helse, og spesielt hos barn og unge. Jeg mener det er viktig å komme inn tidlig dersom man skal legge til rette for god psykisk helse. Så jeg håper dette er noe jeg skal få jobbe mye med, sier den nye kommuneoverlegen.

Selv om hun nå blir ansatt i full stilling, skal hun ha delvis permisjon for å gjøre ferdig doktorgraden sin. Den handler om definere målrettede tiltak for å redusere antibiotikabruken med mål om å bekjempe antibiotikaresistens.

- Doktorgraden som jeg jobber med er litt av motivasjonen bak at jeg søkte på denne jobben. Pandemien er veldig relevant for det jeg skriver om, så å få muligheten til å få kombinere doktorgraden med å jobbe med noe så medisinsk spennende synes jeg er faglig interessant, og det er jo en historisk tid vi er midt oppe i, forklarer Christensen entusiastisk.

Forskningsbonus

Det at Christensen skal fullføre doktorgraden sin samtidig som hun jobber i kommunen, ser den nye sjefen hennes på som en ren bonus. Eli Thomassen er direktør for helse og mestring i Moss kommune og sier hun er svært fornøyd med ansettelsen:

- Det er veldig spennende å få Ingrid med på laget. Vi valgte henne fordi hun er engasjert, kunnskapsrik og ikke minst fordi hun er veldig opptatt av utviklingen av samfunnsmedisin, sier Thomassen, og legger til at vi nå får et flott kommuneoverlege-lag.

- Både Ingrid Christensen og Kristian Krogshus er tydelige, gode på samarbeid og er svært kunnskapsrike, og det gir en trygghet til oss alle, avslutter direktøren.

Håndballkamper og Mosseporten

Haldenseren hadde ikke noe særlig forhold til Moss før hun flytta til Son.

- Før det hadde jeg bare vært her på håndballkamper og på handleturer på Mosseporten. Men etter jeg flytta har jeg virkelig tatt for meg av alt det Moss har å by på. Både byen og folka virker fremoverlente og imøtekommende, og Moss er en veldig spennende by i vekst.

Så vi får et håndballtalent til byen?

- Neineinei, dette var i barndommen. Jeg har altså ingen håndballmeritter å skryte av!, ler hun.

Christensen begynner så smått i den nye jobben til uka, samtidig som hun fullfører et prosjekt på sykehuset.

Til redaksjonen: Mediehenvendelser i forbindelse med ansettelse av ny kommuneoverlege skal gå gjennom pressevakten – enten på epost web@moss.kommune.no eller telefon 969 47 837 (ikke sms). Bildene kan brukes vederlagsfritt. Krediteres Moss kommune.