Moss kommune

Ny sykkelparkering i Moss sentrum

 Nå kan du parkere sykkelen din trygt i låsbare skap i gågata i Moss. Du får tildelt et dedikert skap via appen Bikely, og skapene åpnes og lukkes enkelt via den.

Et tiltak for sykkelvennlige vaner

Sykkelparkering i Moss sentrum - Klikk for stort bildeNå kan du parkere sykkelen din i låsbare skap i Moss sentrum. Vibeke Weibell Eliassen/Moss kommune    Trygg sykkelparkering er tiltak for å få flere til å sykle gjennom å parkere sykkelen sin trygt og innelåst i et sykkelskap.

- Med trygg sykkelparkering i sentrum, trenger ikke syklistene å engste seg for sykkeltyveri. Undersøkelser viser at frykt for sykkeltyveri er en barriere for mange når de velger fremkomstmiddel, og nå blir det tryggere å parkere sykkelen sin mens man er på jobb eller gjør ærender i byen, sier ordfører Hanne Tollerud.

Hvordan fungerer sykkelskapene?

Sykkelparkeringen koster 15 kr. per tolvte time.

  1. Last ned appen Bikely på din mobiltelefon
  2. Når du står ved sykkelparkeringen velger du lokasjon og får tildelt sykkelskap (totalt ti skap).
  3. Følg instruksjonene du får på mobilen:
    - Lås opp skapet du har fått tildelt via appen ved å trykke på sykkelikonet på døra til sykkelskapet du har fått tildelt og vent til det lyser. 
  4. Rygg inn sykkelen og pass på at døra er skikkelig lukket. 
  5. Klar til å gå på jobb eller ta en tur i byen!

Om løsningen 

Bikely er en norskutviklet løsning som er produsert i Trondheim. Konseptet ble startet  for å motvirke sykkeltyveri. De første sykkelskapene kom på markedet i mai 2020 – og nå finnes løsningen fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.