Moss kommune

E-bøker, Pressreader & Filmoteket

Vi benytter appen Bookbites for ebøker, appen PressReader for å lese tidsskrifter og aviser og strømmetjenesten Filmoteket for film.

E-bøker på Bookbites appen

BookBites er norske bibliotekers app for utlån av norske e-bøker. Appen kan lastes ned på nettbrett og mobiltelefoner med Android og iOS via Google play og App store.
 
BookBites kan brukes av alle målgrupper, voksne og barn, og har en rekke funksjoner som støtter opp under den gode leseopplevelsen og motiverer deg til å lese videre. Appen har også integrerte hjelpemidler for ulike lesevansker, for eksempel dysleksi, og et brukervennlig, universelt utformet, engasjerende og svært innbydende design. På denne måten er BookBites en ypperlig plattform for aktiv formidling og digital leserutvikling til lesere i alle aldersgrupper og med ulike forutsetninger.
 

Overdrive: Lån ebøker og elydbøker på engelsk!

Har du et nettbrett eller smarttelefon? Da kan du få tilgang til engelsk litteratur via appen Libby.

 

Libby er den nye appen for å laste ned og lese e-bøker, e-lydbøker og magasiner fra OverDrive. Libby er enkel å bruke, også for deg som er nybegynner

 

Last ned appen fra App Store og Google Play (for smarttelefoner og nettbrett)


Trenger du hjelp? Se mer informasjon om Libby på Libbys hjelpesenter
 

Aviser og tidsskrifter med PressReader

Med appen «PressReader» kan du nå lese aviser fra mer enn 100 land på nettbrett, smarttelefon eller pc. Velg mellom over 3000 aviser og 2000 tidsskrifter på 60 forskjellige språk. Les dem på bibliotekets pc’er, eller last dem ned til eget nettbrett eller smarttelefon og ta med deg hjem.

Hvordan går jeg frem for å laste ned aviser ?

Nå kan alle som har lånekort og pinkode logge seg på i vår Bibliofilapp og aktivere tilgang til Pressreader i 60 dager. Dersom du ikke har lastet ned Bibliofilappen fra før av, så finner du den i Google Play og Appstore. Når du har lastet den ned må du logge på med lånenummer (Husk å taste inn N foran sifferne) og pinkode og velge ditt fylke og hvilket bibliotek du tilhører.

Når du er logget på, så trykker du på meny-knappen i nedre del av skjermen og velger Digitale tjenester på meny-hjulet som dukker opp. Velg så Pressreader i neste meny og klikk på Pressreader logoen som dukker opp.

I PressReader finner du foreløpig ca 70 norske aviser og tidsskrifter bl.a. Aftenposten og Dagbladet og mange lokalaviser. I tillegg er det et godt utvalg av aviser og tidsskrifter på alle de nordiske språkene. Totalt er over 3000 aviser og 2000 tidsskrifter på 60 forskjellige språk tilgjengelige.

Du kan også laste ned appen PressReader fra App Store eller Google Play. For å få tilgang til å laste ned publikasjoner i appen må du være koblet på bibliotekets trådløse nettverk. Tilgang til å laste ned varer i 7 dager, deretter må leien fornyes i biblioteket. Du kan alltid lese publikasjoner som er lastet ned.
 
På reisefot? Du kan fornye leien i alle bibliotek som tilbyr PressReader. Appen gir deg oversikt i «HotSpot Map» om avstand til nærmeste bibliotek.
 
Du kan opprette egne samlinger og la appen laste ned nye utgaver automatisk. Ved å opprette konto kan du kopiere tekst, ta utskrifter, lagre og dele enkeltartikler. PressReader har et Help Center som dekker det meste. Du kan også spørre oss i biblioteket om hjelp.
 

Slik bruker du Filmoteket


Du trenger lånekortnummeret og pin-koden fra det nasjonale lånekortet ditt for å opprette en profil på Filmoteket.

Om Filmoteket
Filmoteket gjør det enkelt for deg som er privatperson å låne film med lånekortet ditt, uten at du trenger å oppsøke biblioteket. Filmtjenesten leveres og driftes av Norgesfilm AS og ble lansert april 2020 som den nye måten å låne film fra biblioteket. 

Filmer
Filmtilbudet er tilgjengelig når som helst og hvor som helst. Du kan velge blant norske, nordiske, europeiske  og internasjonale titler som treffer både barn, ungdom, familier, voksne og seniorer. Spennet er mellom klassikere, filmatiserte bøker, store Oscar-vinnere og såkalte blockbustere (‘storselgere’) til smalere filmer i arthaus/ independent-kategorien. Filmene velges ut av Filmotekets redaksjon og i samarbeid med bibliotekene. Innen utgangen av 2020 er det minimum 1000 filmer tilgjengelig.

Hvordan se film?
Du oppretter først en konto på Filmoteket. Dersom ditt bibliotek er tilknyttet tjenesten kan du enkelt låne film via lånekortet ditt (lånekortnr + pin-kode). Du kan lese om filmen og spille av trailer før du bestemmer deg for om du vil låne den. Det er aldri ventetid på filmer så du vil alltid kunne låne akkurat den filmen du ønsker umiddelbart. Når du har lånt filmen, kan du se den så mange ganger du vil i løpet av de neste 48 timene. Det er biblioteket ditt som bestemmer antall lån du kan gjøre pr. måned. 

Filmene kan strømmes til alle plattformer, i alle de kjente nettleserne og enkelt overføres til større skjerm/ TV via AirPlay og Chromecast. Du må være tilknyttet internett for å se filmene. På Min side registrerer låntaker lånekortet og har til enhver tid full oversikt over sine favoritter, lånehistorikk og antall brukte og gjenstående lån inneværende måned.

Dersom du ikke har lånekort, kan du enkelt skaffe dette digitalt eller ved å oppsøke ditt lokale bibliotek.