Moss kommune

Alt om lån & Søk i katalogen

  • Søk i bibliotekenes katalog
  • Hvordan bli låner
  • Lån og lånetid
  • Bestille lån fra andre bibliotek
  • Gebyr og erstatning

 

SMITTEFOREBYGGING
•    Husk å holde trygg avstand og ta hensyn til smittefaren. Hvis du har luftveissymptomer eller sitter i karantene, kan du ikke hente eller levere bøker.
•    Det er håndsprit tilgjengelig i bibliotekene, og du må desinfisere hendene dine før du tar på skjermen eller taster PIN-kode.

 

Søk i våre kataloger

Moss og Rygge bibliotek har nå begge samme bibliotek system, dermed kan man søke og bestille i hver våre biblioteker i samme websøk. For å logge seg på må man benytte lånenummer som står bak på lånekortet og pinkode. Pinkode får man ved henvendelse til bibliotekene.

Mossebibliotekenes katalog

Hvordan bli låner

Alle som bor i Norge kan få gratis lånekort hos oss. Alle som er registrert som lånere hos oss plikter å følge våre låneregler. Du kan laste ned og skrive ut vårt lånekortskjema og fylle det ut på forhånd. For å bli låner hos oss må du ha et nasjonalt lånekort. Det får du enten når du besøker oss, eller du kan bruke et nasjonalt lånekort fra et annet bibliotek. For å få opprettet lånekort trenger du å ta med gyldig legitimasjon som inneholder personnummer og bilde. Eksempel på gyldig legitimasjon kan være pass, bankkort eller førerkort. Barn under 15 år må ha underskrift av foreldre eller foresatte for å få lånekort. Alle over 15 år må vise legitimasjon.
 

Lån og lånetid

Normal utlånstid er 4 uker. Enkelte medier kan ha kortere eller lengre lånetid.
Når det gjelder utlån av film, må vi følge de aldersgrenser som står på omslaget. Dersom ingen står på venteliste kan lån som regel fornyes. Du er ansvarlig for alle utlån på ditt lånekort. Bøker og andre media som er utlånt, kan du be om å få reservert. Vi gir deg beskjed når du kan hente det. Vi låner også inn bøker fra andre bibliotek, dersom vi ikke selv har det du spør om.

 

Hvordan betjene dine lån selv:

Logg inn via i våre websøk som tilgjengelig i lenkene over.
Bruk lånenummeret som står bak på lånekortet ditt samt din pinkode for å logge deg inn.
Du kan også benytte vår Bibliofil App på mobil og nettbrett.

I vår BibliofilApp finner du all funksjonalitet knyttet til Min Side, søkefunksjoner samt oversikt over åpningstider og beliggenhet. I tillegg får du tilgang til lånekortet ditt i elektronisk versjon. Bibliofil-appen er tilgjengelig for nettbrett og mobiltelefoner med Android og iOS.
 
Last ned BIBLIOFIL fra App Store (iOS) eller Google Play (Android)
Start opp appen, velg bibliotek og logg inn på vanlig måte med lånernummer og PIN. Skifte mellom bibliotek gjøres enkelt fra menyen øverst på skjermen. Appen gir tilgang til alle Bibliofil-bibliotek
 

Bestill lån fra andre bibliotek

Det felles biblioteksøket fra Nasjonalbiblioteket gir en inngang til norske bibliotekkataloger, mulighet til å låne litteratur fra alle norske bibliotek og direkte tilgang på nett til litteratur som er digitalisert i Nasjonalbiblioteket.
For å bestille bøker selv går man til Biblioteksøk og logger seg inn med nasjonalt lånekort og pinkode. 


Gebyr og erstatning

Dersom det du har lånt blir levert for sent må du betale et gebyr når vi sender deg varselbrev.
1. brev: Kr 0,-
2. brev: Kr 0,-
3. brev: Kr 150,- medfører at låneretten inndras.
Er ikke lånet innlevert etter 3. varsel, vil du få tilsendt regning med krav om erstatning. Kravet frafalles hvis materialet blir levert. Dersom regningen ikke blir betalt (eller materialet levert), sendes purring og eventuelt inkassovarsel. Låneretten går automatisk tapt til alt er brakt i orden. Andre overtredelser av reglementet kan også føre til at du taper låneretten for kortere eller lengre tid.
 
Dersom du skulle være uheldig å miste eller få ødelagt det du låner, må du erstatte det. Underskrivere(kausjonister) står ansvarlig for eventuelle tap og skader.
Følgende erstatnings-satser gjelder fra 01.01 2020. :

Voksenavdelingen:
Bøker, lydbøker, språkkurs kr. 400,-
DVD kr. 200
Tidsskrifter kr 100,-
 
Barneavdelingen:
Bøker, lydbøker kr. 200,-
Dvd kr. 200,-
Tapt lånekort: kr. 20

Når det gjelder erstatningssummene må vi i enkelte tilfeller foreta individuelle vurderinger. Biblioteket er ikke ansvarlig for skader som måtte oppstå på avspillingsutstyr. Ved innlevering av materialet frafaller biblioteket krav om erstatning, men gebyr skal betales. Satsene kan endres uten varsel.