Moss kommune

Til russen i Moss: råd og regler som gjelder nå

Adobe stock Kjære russ! Vi setter stor pris på den kjempeinnsatsen som dere gjør for å hindre korona-smitte, og vi vet at det ikke er enkelt å være russ midt i en pandemi. Her er en oversikt over råd og regler som gjelder i Moss fra og med 26. april og til og med 9.mai.

*Råd -  anbefaling/oppfordring
*Regel er noe du følge (dvs. det er straffbart å bryte en regel)

 • Vi bør ikke ha flere enn fem gjester på besøk og det er best å møtes ute!
 • Ta en gratis test og bli hjemme hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon, er syk eller i karantene.
 • Hold god avstand til andre (minst 1 meter).
 • Vask hender eller bruk hånddesinfeksjon ofte. Bruk håndsprit før du deler ut russekort.
 • Ikke del flaske med andre.
 • Husk at det er mindre smitterisiko utendørs.
 • Alle må begrense hvor mange de er sammen med for å begrense smittespredning. For å ikke ha for mange nærkontakter, kan det være lurt å danne mindre, faste grupper som er sammen. For eksempel kan de som har buss sammen være en gruppe, eller de som er sammen ellers. Ta likevel hensyn slik at ingen blir alene.
 • Unngå å ta med ungdom som ikke er russ i buss, bil eller i gruppa, for å unngå smitte til andre skoler eller trinn.
 • Last gjerne ned Smittestopp-appen for å bidra til rask og god smittesporing dersom du eller andre utsettes for smitte.

Regler

 1. Alle arrangementer utenfor hjemmet er forbudt (med et par unntak, slik som produksjon av digitale arrangementer). Med arrangementer menes planlagte samlinger som er organisert og annonsert på forhånd av for eksempel russestyret. Eksempler på arrangementer kan være russedåp, konserter eller organiserte russetreff, inkludert utendørs arrangement på en offentlig plass, som f.eks. i Nesparken og eller på en badestrand.
 2. Når det ikke er mulig å holde en meters avstand ut over kortvarige passeringer til andre enn husstandsmedlemmer, skal du bruke munnbind på offentlige steder (butikker mv.).

Takk for at du følger råd og regler som gjelder i Moss! Målet er å unngå smittespredning – for dersom det blir smittespredning i russekullet, kan det bli strengere tiltak på skolen eller i kommunen. Det kan også bli vanskelig å gjennomføre eksamen for de som havner i karantene eller isolasjon.