Fortsatt behov for boliger til ukrainske flyktninger

Moss kommune har påtatt seg å bosette 300 personer som har flyktet fra krigen i Ukraina og det er behov for flere boliger til dette. Har du du en egnet utleiebolig, håper vi du vil registrere boligen i skjemaet nedenfor.

Behov for boliger

Registrer deg dersom du har en utleiebolig for flyktninger fra Ukraina

Vi ønsker kontakt med deg som har en leilighet som kan leies ut for å bosette ukrainske flyktninger. Det er visse krav som må oppfylles (disse finner du i skjemaet) og vi kommer til å foreta en inspeksjon av boligen før bosetting. Vi har per nå ikke behov for rom i private hjem og lignende. Rammen for husleie er i forhold til NAV sine satser og følger boligens egnethet og størrelse.

Registrer deg i skjemaet, så tar vi kontakt med deg ved behov. Ved spørsmål, kontakt kommunetorget på tlf. 69 24 80 00 eller send e-post til post@moss.kommune.no.

Til deg som har meldt inn bolig

Moss kommune har fått tilbud om et høyt antall boliger til bosetting. Det har stor betydning, og vi svarer alle som har meldt inn boliger så snart vi kan. Det kan av ulike praktiske årsaker ta litt tid før du hører fra oss. Hvis det tar lang tid med å få avklaring kan du ta kontakt på 69 24 80 00 eller bruke chat i åpningstiden til kommunen. Du kan også sende epost til post@moss.kommune.no

Flyktninger - praktisk informasjon

Her finner du praktisk informasjon ved ankomst til Norge: Utlendingsdirektoratet sine nettsider

Utlendingsdirektoratet (UDI) har ansvar for å ta imot flyktninger som kommer til Norge. Kommunen har ansvar for å levere blant annet helse- og skoletjenester. Bosetting av flyktninger til kommunene i Norge foregår organisert via IMDi (Immigrasjons- og mangfoldsdirektoratet). Flyktningtjenesten i Moss kommune forbereder seg på å bosette ukrainske flyktninger på kort varsel.