Koronasituasjonen i Moss

Klikk for stort bilde 

Vi står ovenfor et nytt, lokalt utbrudd av koronaviruset i Moss kommune.

– Dette viser at koronaepidemien er langt fra over, sier ordfører Hanne Tollerud. Hun oppfordrer alle om å fortsette med å holde avstand, vaske hendene, følge smittevernrådene og holde oss hjemme når vi føler oss dårlig. – At Moss er merket med rødt betyr ikke at du ikke kan krysse kommunegrensen eller reise på besøk inn og ut av kommunen, sier Tollerud.  

Moss kommune holder jevnlig pressebrief og oppdaterer informasjonen om smittesituasjonen på våre nettsider. Det er midlertidig innført besøksforbud på Rosnes omsorgsboliger. Utover dette er det ikke innført noen ekstra tiltak eller restriksjoner i Moss.  Alle ansatte ved Rosnes omsorgsboliger blir nå testet.

Det er betydelig økt pågang på koronalegevakten. Koronalegevakten jobber med ytterligere oppbemanning.

Har du symptomer på koronasmitte?

Hvis du har akutt luftveisinfeksjon, feber, hoste eller tungpustethet anbefaler helsemyndighetene at du testes for koronasmitte. Ta kontakt med mosseregionens koronalegevakt på telefon: 404 04 919. Dette telefonnummeret skal ikke brukes for generelle spørsmål rundt korona. Koronalegevaktens telefonnummer er betjent mellom kl. 08.15 og 15.30. Trenger du hjelp utover koronalegvaktens åpningstider ta kontakt med Mosseregionens legevakt på telefon 116117.

Det har vært stor pågang på mosseregionens koronalegevakt denne uka. Kononalegevakten jobber nå med en ytterligere oppbemanning på telefon. 

Lurer du på noe om korona? 

Moss kommunes nettsider er oppdatert med informasjon om koronasituasjonen i Moss kommune. Ytterligere informasjon får du på helsenorge.no. Du kan bruke chatten nederst på siden for å få svar på det du lurer på. Hvis du ikke får svar på spørsmålene dine, kan du ringe informasjonstelefonen til helsenorge på 815 55 015

For øvrige spørsmål, ta kontakt med kommunetorget på tlf. 69 24 80 00 kl.08:30 - 15.00 (Alle arbeidsdager) 

Helsepersonell:

Alt av helsepersonell som har vært på ferie i utlandet blir testet. Helsepersonell skal ikke ringe koronalegevakten, men ta kontakt med nærmeste leder.

Ved mistanke om smitte og testing.
Status på smitte i Moss.
Pressebrief og pressemelding.