Moss kommune

Bilde av Gard Mortensen

 Det er med stor glede at vi kan kunngjøre at Gard Mortensen blir Moss kommunes nye kulturhusleder.

Det har vært en grundig ansettelsesprosess og mange gode kandidater har meldt sin interesse for stillingen.
- Vi har funnet den beste kandidaten og nå har Gard Mortensen takket ja til jobben. Det er vi veldig fornøyde med – med sin erfaring vil Gard bidra til at kulturlivet i Moss vil fortsette å utvikle seg, forteller kultursjef Daniella Van DijkWennberg.

Gard Mortensen starter i stillingen 15. september. Etter å ha jobbet innenfor tv, musikk og underholdningsproduksjon de siste 20 årene håper han å ta med sin lange erfaring inn i jobben:
- Jeg ser skikkelig frem til å ta fatt på jobben som kulturhusleder i Moss! Jeg håper jeg vil bidra til godt publikumsinnhold og ser frem til å være med i videreutviklingen av kulturkommunen Moss, forteller han.

Gard mener at kulturkommune Moss har et stort potensial:
- Med den beliggenheten i regionen og nesten 50 000 innbyggere, og kun 50 minutter med tog fra Oslo er jeg helt sikker på at Moss i fremtiden kan bli fylkets kulturelle møtepunkt.

Moss er kjent for sine bredspektra kulturtilbud.
- Jeg har stor respekt for arbeidet som er lagt ned både i det frivillige kulturlivet og det kommunale. Med blant annet to «nye» kulturhus ligger jo mye til rette. Å få jobbe i en by med lange kunst, kultur og underholdningstradisjoner gleder jeg meg veldig til. I tillegg er det mye hyggelige folk i byen, og har jo ett hjerte for Moss fra før av da jeg har vært på både Kråkereiret, Sin City og Rock mot fotball både som publikum og musiker, avslutter Mortensen.

Vi ønsker Gard velkommen til oss som kommunes nye kulturhusleder!

 

Kommunen har besluttet å ikke brøyte private veier fra og med vintersesongen 2021/2022 og som en konsekvens av dette er det nå mange huseiere som må igang med å etablere veilag sammen med sine naboer. Veilaget som etableres vil forvalte og ha ansvar for drift og vedlikehold av den private veien.  

Vi har mottatt en del spørsmål om temaet og arrangerte derfor kurset "Private veier - ansvar, samarbeid og hva er egentlig et veilag" den 24.6.21. Et opptak fra kurset er tilgjengelig nedenfor, sammen med et utvalg av mottatte spørsmål med svar om temaet.

 Formålet med denne ordningen er å stimulere til aktivitet i frivillige lag og organisasjoner, for å kompensere for de arrangementene eller aktivitetene som er avlyst grunnet restriksjoner eller råd fra myndighetene i forbindelse med Covid-19.

Ordningen gjelder for perioden 1. januar til  31. august 2021. Dere må være registrerte i Frivilligregisteret for å søke. Her kan du lese mer om ordningen tilskudd i forbindelse med arrangement eller aktivitet.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reiret Ungdomsklubb arrangerer «Sommeraktiviteter på Kråkereiret» i samarbeid med Kirkens Bymisjon og Moss svømmeklubb.

 

Kommunestyret besluttet å fjerne tilbudet om kommunal brøyting på private veier i tidligere Rygge kommune fra vintersesongen 2021/2022.  I den forbindelse har vi fått mange henvendelser om om hvordan grunneiere skal organisere seg for å ivareta sin private vei og adkomst.

Siden dette er nytt for mange vil vi arrangere digitalt kurs for alle som ønsker å vite mer om dette den 24.juni kl. 16.
Vi håper kurset "private veier- ansvar, samarbeid og hva er egentlig et veilag?" kan være nyttig for deg som har spørsmål knyttet til dette temaet.
Velkommen!