Moss kommune

Uansett hva som skjer i livet, så har vi hverandre!

Klikk for stort bildeLatteren satt løst da tur- og stavgruppa "Den glade vandrer" ved Rygge Frivilligsentral møttes til 10 års jubileum på Hadeland kultursenter. Alle deltagerne er i 60- 80-års alder, og de fleste er spreke. Det er imponerende, sier en av grunnleggerne og frivillige, Anne Marthe Russ.

Klikk for stort bilde14 personer rakk opp hånda da hun spurte hvem som har vært med fra starten for 10 år siden. - Vinterferien og jul holder vi oss hjemme. Resten av året går vi tur hver tirsdag - uansett vær, forteller Anne Marthe. - Det er noe med samholdet. Her har vi mulighet til å ta en liten prat med sidemannen. Mange av oss bor alene, sier Reidun. 

 

 

 

 

Mimrer med gamle bilder

Klikk for stort bilde På markeringen ble det vist frem bilder tilbake i tid. Navn på gamle medlemmer som har gått bort, ble nevnt. Permen med bilder av fine turer og flere morsomme tilstelninger, ble sendt rundt. - Der var vi faktisk 10 år yngre, utbryter den ene deltageren og ler! På slutten ble det servert mat og kake og en av deltagerne hadde laget quiz. Selvsagt hadde turgruppa vært ute på tur i forkant, det var jo tross alt tirsdag.

Daglig leder ved Rygge Frivilligsentral, Marit Frydenlund, forteller at frivilligsentralen blir til ved hjelp av de frivillige. - Man kan ikke bestille frivillighet! Det er utrolig hva folk bidrar med innenfor egne rammer og motivasjon. Vi ser viktigheten av å ha et fellesskap, og tur- og stavgruppa kan være en slik arena. 

 

 

 

Ønsker seg flere deltagere

Selv Klikk for stort bildeom vi er mange, ønsker vi nye velkommen. Det er alltid hyggelig med nye tilskudd. Vi tar alle nye vel imot. Her er det hyggelig å være. - Veldig mange er enker, så vi ønsker oss flere menn, avsluttes det med et smil.