Fargelegg byen vår!

To jenter som tegner med kritt - Klikk for stort bildeGjør som disse barna og hiv dere med på kritt-trenden! Fra venstre: Lotte Borgen og Hedvig Thorheim Molvik.

Vi har satt ut kritt til dere! Hvorfor? Fordi vi ønsker at dere barna skal få lov til å gjøre byen vår så vakker som bare dere kan. Og ja, gi gjerne også et kritt til mamma, pappa, bestemor eller bestefar. De har godt av å leke seg litt de også! Kanskje dere sammen klarer å lage et knallfint bilde?

HER FINNER DERE KRITT:

• Jeløy: Rampa fritidsklubb (passer bra når mamma eller pappa er på butikken)
• Larkollen: Svaberget på Nesetstranda
• Kambo: Kambo super (tidligere Åvangen fritidsklubb)En dame holder en eske fylt med kritt - Klikk for stort bildeSe etter denne esken for å finne kritt. På bildet: Initiativtaker til "Streetart med kritt", Tone Rosenvinge Hjort-Johansen. Ruth Helen Thorheim
• Moss sentrum: Lekeplassen/Kirkeparken videregående skole
Mange av oss som jobber i Moss kommune elsker å leke med andre for å finne på nye og spennende aktiviteter for de som bor i kommunen vår. Streetart med kritt er jo kjempegøy, og derfor sa vi også ja til å være med på leken da Skattkammeret spurte om vi ville være med.
- Beate Anonsen, Moss kommune.

INSPIRER ANDRE

Har dere tenkt på at dere kan spre tegneglede til andre ved å vise frem hva dere har tegnet? Det kan dere nemlig! Ta bilde av kunstverket deres og send det inn til Instagram @skattkammeret.no. Og husk å sende navnet ditt også. Her ønsker vi å vise frem unge kunstnere som elsker å kritte byen i vakre farger. Og kanskje dere her får en ny ide om hva dere kan tegne neste gang?
Street-art med Kritt er en av flere aktiviteter vi gjennomfører med Løkkis i disse tider. Vi elsker å skape møteplasser, og slik som det er nå, må vi tenke ut alternative måter å møtes på. Sammen med Moss kommune vil Kirkens Bymisjon bidra til et varmere fellesskap med skapende barn og unge! - Tone Rosenvinge Hjorth-Johansen, Kirkens bymisjon.

NOEN TEGNEIDEER FRA OSS:

Be resten av familien din om å legge seg ned på bakken. Så kritter du opp rundt dem. Be dem reise seg igjen, og vips så har dere mange flotte kropper som dere kan fargelegge videre på. Kanskje pappa får skjørt og mamma får bart, og storebror en fjær i hatten? Og hvordan kommer du selv til å se ut som kritt-kunst? Eller hva med stilige og skumle fantasifigurer? Eller går dere for koselige tegninger av sommerfugler og blomster?

Og dere, minn mamma og pappa på at lokket må på plass når dere er ferdige med å kritte! Da holder krittene seg tørre og finne til dere eller andre kunstnere kommer tilbake.