18-24 år gammel? Sjekk om du er blitt innkalt til vaksineringen - vi savner mange svar!

plakat med tekst "Vi savner svar fra flere av dere som er 18 år og oppover! Sjekk om du er innkalt til vaksineringen ved å logge deg inn på helsenorge.no" - Klikk for stort bildeSjekk om du er innkalt til vaksineringen! Adobe stock, Moss kommune  

Nå vaksinerer vi dere som er fra 18 år og oppover. Vi ser at flere ikke vet at de er blitt innkalt til vaksineringen. Dette kan skyldes at vi mangler deres kontaktinformasjon.

Hvordan får jeg vite om jeg er innkalt?
Vanligvis sender vi ut en sms med lenke til helsenorge.no, der du må logge deg inn for å bekrefte timen. Du kan også endre eller avbestille timen dersom det ikke passer, slik at vi vet at du ikke kommer og for at vi kan kalle inn andre.
Vi vet at flere av dere ikke vet at dere er innkalt og vi får ikke tak i dere siden vi mangler deres kontaktinformasjon, eller fordi den er oppført feil.
Logg deg inn på MinSide på helsenorge.no og sjekk om du har fått en invitasjon til vaksineringen. Du finner den i din innboks, dine varslinger eller i dine timeavtaler. 

Viktig at alle fra 13 år og oppover sjekker sin kontaktinformasjon - vi får ikke tak i deg dersom du ikke er registrert i kontaktregisteret
Logg deg inn på MinSide på helsenorge.no og se om kontaktinformasjonen din er riktig. Dette finner du i dine innstillinger/ din profil. Hvis du ikke står oppført med riktig kontaktinformasjon, kan du følge lenken til Kontaktregisteret og endre dine opplysninger der.

For å bli registrert i Kontaktregisteret må du ha en elektronisk ID
Alle norske borgere ned til 13 år kan bestille MinID gratis fra det offentlige.
For å fullføre registreringen, må du ha et PIN-kodebrev. Det sendes i posten til din adresse i Folkeregisteret og tar noen virkedager.

Ved registrering blir du automatisk lagt til i Kontaktregistret med den e -postadressen og telefonnummeret du oppgir. Du er nå digital borger slik at du kan motta brev og annen informasjon fra det offentlige på e-post, telefon/SMS eller din digitale postkasse dersom du har opprettet det.

Merk: Du kan også registrere en elektronisk ID fra en privat leverandør, for eksempel BankID fra banken din. Aldersgrensen varierer mellom bankene. Les gjerne mer om de ulike eID-ene dersom du har spørsmål om dette. 

Besøk også vår egen temaside om vaksineringen og les mer om hvor du skal møte opp, åpningstider, kontaktinformasjon, viktig informasjon til deg som skal vaksineres, om bivirkninger og mye mer.