Moss kommune

Om Mossebibliotekene

Velkommen til Mossebibliotekene! Vi holder til i Møllebyen i Moss og på Rygge ungdomsskole.

Ordensregler
 

Moss bibliotek TMJ   

Om oss:

Moss bibliotek flyttet inn i Møllebyen i 2002 og er samlokalisert med bl.a. kino. Biblioteket er på tre etasjer og er på ca. 1800 kvadratmeter. Biblioteket ble meråpent i 2017, Dvs. at biblioteket kan brukes utenom betjent åpningstid, og alle som har lånekort kan få tilgang til å logge seg inn fra kl. 07 - 23 hver dag. Man kan logge seg inn via hovedinngangen opp trappen, eller via heisen hvilket gir tilgang til alle tre etasjer. 
 
Barneavdelingen er i 3. etasje hvor man også finner filmsamlingen, samt mye spennende engelsk litteratur og fantasy for alle aldersgrupper. I 2. etasje finner man norsk og engelsk skjønnlitteratur, hentehylle for reserverte bøker, aviser og tidsskrifter, kartløsning for å finne frem selv i biblioteket, kopimaskin og skriver står i nærheten av skranken. I underetasjen har vi plassert fagbøkene våre, lokalsamlingen, samt møterom, 2 studierom, lesesal og toaletter. Her er det også 4 publikums-PCer. Møterom og studierom kan bookes etter avtale.
 
Rygge bibliotek TMJ  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rygge bibliotek flyttet høsten 2016 inn i nye lokaler sammen med Rygge ungdomsskole. Det nye biblioteket er et bibliotek for både skolen og allmennheten, et kombinert skole og folkebibliotek. Selve biblioteket er på ca 550m2, fordelt på tre etasjer.

Biblioteket er selvbetjent, og har «meråpent», hvilket betyr at lånere kan bruke biblioteket utenom bemannet åpningstid og ha tilgang til biblioteket store deler av døgnet alle dager i året. Bibliotekets lånere har tilgang på to grupperom, mange sitteplasser og flere PC’er. I første etasje er det i hovedsak veiledning, aviser, tidsskrifter, barneavdeling og de mest populære bøker og en stor sofa. I andre etasje har står mesteparten av samlingen, blant annet alle fagbøkene og flere studieplasser. Tredje etasje har ungdom som målgruppe. Det er inngang til skolen i alle etasjer, og det er heis. Biblioteket har tilgang til rom av ulik størrelse på kveldstid, slik at man har fin mulighet til å arrangere forfattertreff, debatter, temakvelder med mer.


Moss biblioteks venner    Rygge biblioteks venner