Willy avduket på kanalbrua

Willy_edited2 - Klikk for stort bilde Mandag 14. august ble bysten av Willy avduket på kanalbrua. 
Bysten ble avduket av ordfører Tage Pettersen og Adam Naigles, sønnen til kunstneren bak bysten, mens Terje Kinn spilte.

Willy Johansen, hele byens Willy, gikk bort tidlig i mars i år.

- Men de gode minner hos mange mossinger om en merkelig liten mann som så mange var så veldig glade i, lever fortsatt. Det er mer enn 50 år siden han kom til byen og Orkerød. Willy var glad i Moss og brydde seg om det som skjedde i byen. Med stolthet bør lokalsamfunnet glede seg over at vi ga ham plass og anledning til å være seg selv. Willy hvisket bort frykten og usikkerheten rundt det å være psykisk utviklingshemmet, sa ordfører Tage Pettersen i talen sin under avdukingen.

Han understreket at det var et opplagt valg å plassere Willys byste ved kanalen.– Her har Willy stått mang en gang, og her skal han fortsatt få stå å skule ut over aktiviteten på Jeløysiden av Kanalbrua. Og vi kan minnes denne lille litt merkelige mannen hver gang vi sykler, går eller kjører forbi, sa en tydelig stolt ordfører.
Bysten ble oppført med midler gitt av bedrifter og privatpersoner, etter initiativ fra Tage Pettersen sammen med bypatriot Ivar Ernø, redaktør Pål Enghaug og kunstneren Bruce Naigels.
I løpet av få uker var det samlet inn tilstrekkelig til å kunne forevige Willy.
 

Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Moss kommune
Rådhuset, Kirkegata 15
Postboks 175, 1501 Moss
Telefon : +47 69 24 80 00
Org.nr.: 944383476
Åpningstid: 08:00-15:45