Temakafe for kreftrammede og pårørende

Klikk for stort bilde 6 samlinger: 7. mai, 4. juni, 3. september, 8. oktober, 5. november, 9. desember.

Hjertelig velkommen til Temakafé. Sammen skaper vi et møtested der vi kan senke skuldrene, være oss selv og ha det fint sammen. Vi serverer alltid et foredrag, etterfulgt av lett bevertning og en hyggelig prat rundt bordet. Dere får selvfølgelig anledning til å snakke med foredragsholderne og kreftkoordinatorene i Moss, Rygge og Råde!
Sted: Frivilligsentralen i Rygge, Larkollveien 7, 1570 Dilling. Parkering tilgjengelig.

Program:
Å leve sammen når kreften rammer!

Tirsdag 7. mai kl. 13:00-15:00
På dagens Temakafé får vi presentert en dialog mellom Thorbjørn, Margareth og Ragnhild. Thorbjørn lever med en kronisk kreftdiagnose. Margareth er hans kone og nærmeste pårørende. Ragnhild er kreftkoordinator i Rygge og Råde kommune. Dette er ekteparets historie om hverdagen - om oppturer og nedturer og hvordan de finner styrke og støtte i hverandre.

Kreftfri, men langt fra frisk!
Tirsdag 4. juni kl. 13:00-15:00
Det er ikke uvanlig at kreftsykdom setter sitt preg på livet - også mange år etter at kreften er borte fra kroppen. På dagens Temakafé går vi inn i landskapet av kreftens bivirkninger og ettervirkninger. Hva er vanlig, og hvilke grep kan man ta for å få det litt bedre i hverdagen?
Ved Ragnhild Skarpaas Andersen, kreftkoordinator i Rygge og Råde kommuner, og Erin Vedvik, kreftkoordinator i Moss kommune.

Å være pårørende.
Tirsdag 3. september kl. 13:00-15:00
Foredragsholder kommer. Vi får også besøk av pårørendekoordinator i Moss kommune, Frederik Hallerstig, som skal presentere sin rolle og hvilke tilbud og rettigheter pårørende har i kommunen.

Vanvittig mye å finne ut av! Rettigheter for kreftrammede.
Tirsdag 8. oktober kl. 13:00-15:00
På dagens temakafé får vi besøk av lederen for Kreftforeningens rettshjelp, Camilla Fosse. Hun gir oss en orientering om Kreftforeningens rettshjelpsnettverk. Rettshjelpen består av to faste advokater og 100 frivillige jurister. Fosse har mange års erfaring med rettshjelp fra ulike rettshjelptiltak og har også bred erfaring fra forvaltningen. Rettshjelpen gir gratis juridisk hjelp til kreftrammede og pårørende innenfor sentrale områder som pasientrettigheter og NAV.

Jeg vil leve livet mitt.
Tirsdag 5. november kl. 18:00-20:00 (Obs! Merk tidspunkt!)
Teolog Søren Vincent Hagerup tar oss med inn i en spennende og viktig dialog – hvordan vi velger å leve livene våre ulikt og hva det gjør med oss i møte med andre.
Til daglig jobber Vincent i et kreft/palliativt omsorgsteam i Sandefjord kommune. Han har lang og bred erfaring med å jobbe med mennesker med alvorlige sykdommer. I tillegg blir han ofte brukt som foredragsholder. Da Kreftforeningen i Tønsberg inviterte han til temakafé trakk han fult hus.

Rehabilitering etter kreftsykdom - hele mennesket i fokus.
Tirsdag 3. desember kl. 13:00-15:00
På dagens temakafé får vi besøk av Cato-senteret. Dette er et rehabiliteringssenter i Son som tilbyr blant annet rehabilitering til personer som er eller har vært gjennom kreftbehandling.

Kafeen drives av kreftkoordinatorene i Moss, Rygge og Råde kommuner, miljøkoordinator i Rygge kommune og en håndfull frivillige som selv har erfart kreft.

Ved spørsmål, kontakt:
Kreftkoordinator i Rygge og Råde, Ragnhild Skarpaas Andersen:
Tlf.: 982 98 690, e-post: ragnhild.andersen@rygge.kommune.no

Kreftkoordinator i Moss, Eirin Vedvik:
Tlf.: 404 33 371, e-post: eirin.vedvik@rygge.kommune.no

Håper vi ser deg!