Statsministeren på besøk i Moss

Arbeidsgjengen med Erna Solberg - Klikk for stort bilde I dag fikk Moss Drift og anlegg på Solgaard Skog besøk av statsminister Erna Solberg i forbindelse med Nav-tiltaket Arbeidsgjengen.

Hun fikk prate med tre deltagere i Arbeidsgjengen; Tobias, Eirik og Dzjara.

«Arbeidsgjengen» er navnet på Nav-tiltaket som skal gi unge arbeidsledige mellom 18 og 30 år jobbtrening. De unge får viktig erfaring og mestringsfølelse i påvente av permanent arbeid, og for mange av de også en mye bedre hverdag.

Statsministeren ble med inn på verkstedet hvor flere i gjengen har bygget innredningen. Hun viste stor interesse for hvilke jobber Arbeidsgjengen utfører og hva de syns om ordningen. Det ble refleksjoner rundt økt selvtillit og hva ungdommene tror de hadde gjort i dag hvis de ikke hadde fått muligheten til å være med i Arbeidsgjengen.

Leder i Moss Drift og anlegg, Jørn Stamm, og personalansvarlig Line Runhovde fortalte om hvordan tiltaket har utviklet seg siden oppstarten. De har nå hatt ca. 70 unge innom og mange av disse er i dag i fast jobb eller tilbake på skolebenken.

Hun fikk også høre om erfaringene til arbeidsleder Thomas Kristiansen og avdelingsleder Kirsten Ståhl ved Jobbsenteret i NAV hvor Arbeidsgjengen tilhører.

Vi takker statsministeren for et veldig hyggelig besøk!

Org.nr.: 944 383 476