Ny kommune tar form

Klikk for stort bilde

På Rygge rådhus den 2. februar gikk startskuddet for forhandlingene om opprettelsen av en ny kommune.

Ordfører i Moss, Tage Pettersen (H) og ordfører i Rygge Inger-Lise Skartlien (Ap) skal sammen med forhandlingsutvalget forme det politiske  grunnlaget for en kommunesammenslåing av Moss og Rygge kommuner.

Den nye kommunens arbeidstittel er K2.

Det vil bli lagt opp til bred innbyggerinvolvering underveis i prosessen, og møtene i forhandlingsutvalget er åpne for både publikum og presse.

Forhandlingsutvalgets anbefalinger ferdigstilles den 20.april og vil da bli sendt ut på høring. Bystyret i Moss og kommunestyret i Rygge skal etter planen fatte endelig vedtak i saken før sommeren 2016. Dersom kommunestyrene vedtar kommunesammenslåing vil en ny kommune være avhengig av vedtak i regjeringen. Avhengig av tidspunktet for nasjonal godkjenning vil en eventuell ny kommune etableres 1.januar 2018 eller 1.januar 2019.

Forhandlingsutvalget

Fra Moss: ordfører Tage Pettersen (H), gruppeleder for Ap, Hanne Tollerud og gruppeleder for Fremskrittspartiet, Anne Bramo. I tillegg møter rådmann, Bente Hedum og tverrfaglig koordinator, Tale Westvik fra administrasjonen.

Fra Rygge: ordfører Inger-Lise Skartlien (Ap), gruppeleder for Ap, Hans Jørn Rønningen og gruppeleder for Høyre, Harald Fløgstad. I tillegg møter rådmann Ivar Nævra og  personal og organisasjonssjef, Rolf Klokkerud fra administrasjonen.

Tale Westvik
E-post: kommunereform@moss.kommune.no