Moss nådde ikke opp som Norges kulturkommune 2017

Eldbjørgs ballettskole i Moss - Klikk for stort bildeEldbjørgs ballettskole i Moss I dag ble det klart at Bodø er Norges kulturkommune 2017. Kåringen fant sted på Sentralen i Oslo og selv om vi ikke nådde helt til topp var det en stolt ordfører som presenterte kulturlivet i Moss under prisutdelingen.

Bodø er en verdig prisvinner
«Gratulerer Bodø med prisen som Norges kulturkommune 2017. Å bli nominert som en av tre til denne prisen er en seier i seg selv og kulturaktørene i Moss har all grunn til å være stolte. Det er de som hver dag gjennom hele året sørger for at Moss har et kulturtilbud vi er stolte av. Det er de som sørger for at i Moss; der er kultur for alle. Tusen, tusen takk», sier ordfører Tage Pettersen

Et systematisk og langsiktig arbeid
Under prisutdelingen presenterte ordfører Tage Pettersen kulturmangfoldet i Moss. Han var tydelig på at kunst og kultur gir gode opplevelser, samtidig som det er et viktig virkemiddel for integrering, involvering og god folkehelse. Det er dette synet som ligger til grunn for kommunens systematiske og langsiktige satsing på kultur og som vi nå får anerkjennelse for.

«Moss kommune er en sentral aktør og en synlig tilrettelegger i utviklingen av kulturlivet i byen. I tillegg har vi fått i gang ordninger som opplevelseskortet og den kulturelle velkomstpakka. Disse tiltakene bidrar til å senke terskelen for å delta i kulturaktiviteter», fortsetter Tage Pettersen.

Bakgrunn:
Rett før sommeren 2017 var det klart at Moss var en av tre kommuner som var nominert til Norges kulturkommune. Tidligere har Moss blitt kåret til Østfolds kulturkommune. På nettsiden til Norsk Kulturforum står det følgende om prisen: Prisen Norges kulturkommune  er innstiftet og deles ut av Norsk Kulturforum annet hvert år. Norsk Kulturforum ønsker gjennom prisen å synliggjøre godt lokalt kulturarbeid der hele befolkningen gis mulighet for meningsfull egenaktivitet og gode kulturopplevelser, i tråd med kulturlovens intensjoner.
Juryen har bestått av leder for Familie- og kulturkomiteen på Stortinget Svein Harberg, leder i KS Gunn Marit Helgesen og Ann Evy Duun (KS) og tidligere styreleder i Norsk kulturforum Per Aimar Carlsen (juryleder).

Les mer om Norges kulturkommune på: http://www.noku.no/norges_kulturkommune/

Org.nr.: 944 383 476