Mestringskurs for ungdom 2018

young-1922398_1920 - Klikk for stort bilde

Kurset er for ungdommer i 9. og 10. klasse i Moss kommune, og som opplever å være nedstemt, trist eller deprimert.

Noen føler mindre glede og at de har mindre energi enn vanlig, mens andre opplever irritasjon eller kaos i tankene. Konsentrasjonsproblemer er også vanlig, eller at du har store bekymringer, uro eller opplever ting håpløst.

Målet er å forstå hvorfor du får det vanskelig og bli klar over hva du kan gjøre for å motvirke dette. Kursdag vil variere fra uke til uke. Informasjon vil bli gitt ved oppstart. Kurset går over 10 ganger, og vi serverer et lett måltid før vi starter opp. Hver kursdeltager får sin egen kursbok. Hver enkelt deltager har også først en samtale med kursleder.

Sted: Skarmyra Allaktivitetshus
Oppstart:
15. januar 2018, kl. 08:30 - 10:30
Kursledere: ledes av to trente kursholdere
Påmelding og spørsmål:
Nina Nergård mob. 960 96 232

Løpende påmelding til kurset er fylt opp.
Kurset er gratis.

Om kurset
Kurset viser god effekt hos ungdom med mild til moderat depresjon

Kurset er utviklet av psykolog Trygve Børve og er basert på kognitiv metode med mindfullness tilnærming. Kursdeltakerne lærer hvordan tanker og handlinger virker inn på følelser. Effekten av dette kurset er undersøkt i flere faser. I følge ungsinn.no viser resultatene en stor nedgang i symptomer på depresjon hos kursdeltakere allerede mens kurset pågår og en ytterligere nedgang seks måneder etter at kurset er avsluttet.

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål.

Du kan lese en kunnskapsoppsummering om effektene av Depresjonsmestring for ungdom (DU) her.

Org.nr.: 944 383 476