Hvor er det bra å være – hva vil ungdom gjøre og hvor vil de være?

Klikk for stort bilde Hvordan kan medvirkningsprosesser rigges for å sikre et godt tilbud som treffer ungdom? For å lære mer om dette er Moss med i forskningsprosjektet «Et sted å være ung» i perioden 2018-2021. 

Ungdom som medforskere

Prosjektet er i full gang, og i juni gjennomføres det tre workshops med ungdommer som medforskere på biblioteket i Moss. Dette er et prosjektsamarbeid mellom Moss, Drammen og Tromsø-  og Oslo kommune ved bydelene Østensjø, St. Hanshaugen, Alna, Grünerløkka og Vestre Aker. AFI, NOVA og Institutt for informasjonsteknologi (OsloMet) som FoU-partner.

Hovedmål for forskningsprosjektet er å utvikle et rammeverk for medvirkningsprosesser som er intuitivt, tilgjengelig i hverdagen og enkelt å ta i bruk. Ungdom involveres som medforskere og samskapere i utviklingsprosjekter. 

Eget rom for ungdom på biblioteket

Ungdommens bystyre i Moss og Rygge har bestemt at det første stedet ungdom skal utvikle i Moss er prosjektet «Fritt spillerom» på biblioteket. 

I «Fritt spillerom» skal man lage et eget rom for ungdom for medieproduksjon, workshops og e-sport. Fritt spillerom skal være en møteplass og arena for læring, deling av kunnskap, samhandling og sosialisering. Prosjektet vil også være et depot for teknisk utstyr som skal brukes både på biblioteket og av fritidsklubber mfl. 

Les mer om prosjektet: Et sted å være ung - unghus.oslomet.no/
 

Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Moss kommune
Rådhuset, Kirkegata 15
Postboks 175, 1501 Moss
Telefon : +47 69 24 80 00
Org.nr.: 944383476
Åpningstid: 08:00-15:45