Hele 7. trinn på Reier skole har vært elektrikerlærlinger.

Prosjekt 7 - Klikk for stort bilde -Å lære om koblinger, kretser, sikring og el-sikkerhet har gjort at jeg kommer til å tenke på hvordan jeg kan innrede best mulig når jeg en gang kanskje får egen leilighet, sier Mille Rustad Wallenborg. Hun er elev på 7. trinn ved Reier skole som har hatt et tverrfaglig prosjekt i naturfag og Kunst og Håndverk denne våren.

Gent Haziraj og Mille Rustad Wallenborg er to av elevene på 7. trinn som denne våren har jobbet praktisk med temaet elektrisitet i et tverrfaglig prosjekt.

-Vi har på en måte vært elektrikerlærlinger. Vi har holdt på i en måned nå og startet med å lære om koblingsskjemaer, koblingsbokser, kretser og sikringer i naturfagstimene. Vi har lært mye om brannsikkerhet, for hvis man kobler feil kan det være fare på ferde, sier Gent Haziraj.

-Etter å ha lært om det tekniske i naturfagstimene, startet vi med det morsomste, sier Mille. Da startet vi med å lage miniatyrhus. Vi har jobbet i grupper og det har vært både sosialt og lærerikt.

Gent er enig, han sier at det å lage husene i samarbeid med andre har vært morsomt og det har vært koselige timer.

Når man ser på sluttproduktet kan man se at elevene har brukt mye tid på å få detaljene på plass i husene sine. Det er fullt innredede stuer, soverom og toaletter. Det er gjenbruk av plast og pappemballasje, toppet med elektriske lamper som lyser opp rommene.

Hva sitter dere igjen med etter et sånt prosjekt?

-Jeg husker best hvordan vi startet med å lære om koblinger av lærer Lars, i tillegg til alt det sosiale vi gjorde da vi samarbeidet om husene, sier Mille.

- Jeg husker mest fra naturfagstimene, sier Gent. Fra å lære hva en koblingsboks er, til å vite hvordan man kobler lys til et hus.

Org.nr.: 944383476