Gratis oppholdsplass i SFO

Utekafe på SFO, Refsnes skole - Klikk for stort bildeUtekafe på SFO, Refsnes skole (Cecilie Reiss Sæther)

Moss kommune har gratis oppholdsbetaling i de kommunale skolefritidsordningene (SFO) for familier med en samlet personinntekt under 3G - kr 290 499,- .

Moss kommune har gratis oppholdsbetaling i de kommunale skolefritidsordningene (SFO) for familier med en samlet personinntekt under 3G. Dette betyr at alle de som bor i husholdninger med en samlet brutto personinntekt på under kr 290 499,- vil kunne søke fritak for oppholdsbetaling.

Slik søker du:

• Sende inn søknad om plass på SFO
  • Sende inn søknad om gratis oppholdsplass på elektronisk skjema - lenke her
    (dere betaler for mat som vanlig)
  • Legg ved siste mottatte skattemelding.
    Dersom inntekten er redusert siden siste skattemelding, legg ved lønnslipper.
  • Dersom du har vedtak om stønader fra NAV, som for eksempel overgangsstønad, AAP, kvalifiseringsstønad/introduksjonsstønad eller økonomisk sosialhjelp, legg ved vedtaket fra NAV.

Det er lagt vekt på at søknaden skal være enkel og lett og håndtere for alle, men dersom det er behov for hjelp kan man henvende seg ved Moss rådhus for hjelp til utfylling. Det vil også være mulig å søke om hjelp til å fylle ut denne søknaden ved Moss voks ved Skarmyra allaktivitetshus. Det vil sendes ut et eget varsel til foreldre med barn i 1 - 4 trinn via Transponder (skolenes informasjonskanal via sms). Der vil det bli opplyst om muligheten til å søke gratis SFO-plass.

Bakgrunn for vedtaket

Moss kommune ønsker at flest mulig barn skal ha mulighet til å benytte seg av skolenes SFO-ordninger. En gratis oppholdsplass vil gi flere barn mulighet til å kunne delta på SFO-ordningene, uavhengig av foreldrenes inntekt.

Bystyret i Moss har besluttet å innføre en ny helt ny ordning fra 1. januar 2017 i vår kommune. Denne ordningen gir ikke inntektsgradert oppholdsbetaling, men det tilbys en helt gratis SFO-plass dersom familiens samlede personinntekt er under 3G i 2017. Det eneste man da må betale er kostpenger på lik linje med de øvrige barna på SFO - som for tiden er kr 200 kr måned for en heltidsplass.
Gratis SFO søkes elektronisk via Moss kommunes hjemmesider.

Org.nr.: 944383476