Badeplasser

Strandgjester på stranden i Nesparken. Blått Flagg på flaggstangen. (Moss kommune) - Klikk for stort bilde

I Moss finner du mange flotte badestrender både i ferskvann og ved Oslofjorden.
Mulighetene skulle derfor være store for å finne en badeplass som passer deg, enten du foretrekker sjø eller vann, svaberg, sandstrand eller en strand med gressbakke.  

Langs Oslofjorden her i Moss finner du flotte badestrender på Jeløya ved blant annet Alby, Tronvik, Vestre Nes, Refsnes, Fiske, Søly og Kanalen. Sjøbadet ligger midt i hjertet av Moss på Jeløy, ved kanalen. På badeplassen finner du en sandstrand med stupemuligheter, sandvolleyballbane, toalett tilpasset funksjonshemmede, badeflåte, lekeutstyr med mer. Tronvik badestrand er meget barnevennlig med gressbakker, badeflåte og toalett tilpasset funksjonshemmede.

I Mossesundet finner du flotte bademuligheter blant annet på Kulpe og i Værla finner mange veien til Kleberget og stupebrettet der på varme sommerdager.

Tre gutter med utstyr for å se på livet på bunnen. - Klikk for stort bilde Fra Nesparken går Vansjøstien til Mossemarka og Vansjø. Nesparken er en populær park rett utenfor Moss sentrum med badeplasser ved ferskvann. I parken er det baner for putball, sandhåndball og sandvolleyball. Parken er innfallsport til Vansjø hvor du finner mange små, idylliske badeplasser.
Moss Kajakklubb har tilhold i parken hvor du kan leie deg kano eller kajakk. I Nesparken ligger dessuten Moss vandrerhjem som et flott utgangspunkt for turer i Moss.

Moss kommune kontrollerer badevannskvaliteten hver 14 dag i løpet av badesesongen ved strendene: Nesparken (ved Rundhuset), Ørehavna (Solielunden), Vansjø (ved Vandrerhjemmet), Vårli, Tronvik, Sjøbadet, Albystranda (ved fiskehytta), Søly, Rosnes og Kulpe. Resultatene vil du finne fortløpende til høyre på denne siden.

Blått flagg:

Byen har i dag to Blått flagg-sertifiserte strender, Tronvikstranda på Jeløy og stranda ved Vandrerhjemmet i Nesparken . Sertifiseringen gis kun ved å oppfylle strenge krav til blant annet vannkvalitet, universell utforming, renhet og avfallshåndtering. Resultatet fra årets prøvetakning vil du finne fortløpende til høyre på denne siden.

Bystranda Sjøbadet på Jeløya har hatt flagget i perioden 2012-2015, men vi fikk dessverre ikke tildelt flagget i 2016 eller i 2017. I 2016 var det for mange armeringsfibre i plast på sandstranden. Armeringsfiberne kom fra dumping av steinmasser utenfor Moss Havn. I 2017 har vi gjennomført et prosjekt for å sjekke hvor stor forsøplingen er på stranden. Forsøplingen viste seg å være for stor til å kunne heise flagget for 2017 pr. i dag. Det ble funnet tråder fra tauverk, fisketråder, plastbiter, fibertråder, glass m.m. og søppelet kommer i stor grad fra sjøen. 
Rapport fra prosjektet ligger under "Mer informasjon" til høyre på denne siden.

I juni 2017 ble det testet en sandrensemaskin, som vil sikte sanden og fjerne søppel. Maskinen vil kjøpes inn og settes i bruk før badesesongen i 2018. Sanden på Sjøbadet og andre strender vil renses i 2018, og det vil være fokus på å fjerne søppel som kommer fra sjøen.

Gressbakken på Tronvikstranda. Mange badegjester i solskinn. (Moss kommune) - Klikk for stort bilde

Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Kommunalavdeling for plan, miljø og teknisk
Rådhuset, Kirkegata 15
Postboks 175
1501 Moss

Generelle publikumshenvendelser mellom kl 10-14
Telefon : 69 24 80 00
Org.nr.: 974579111
Kontonr.: 1080.29.65600
Åpningstid: 08:00-15:45/kl. 15:00 (sommertid 15.5 - 15.9)