Moss kommune

Gode nyheter for alle badeglade - stupetårnet er klar for sommeren!

Nå lengter vi etter varme dager, sol og sommer. Og om ikke så altfor lenge er badesesongen i gang for de fleste av oss. Da er det ekstra hyggelig at stupetårnet midt i sentrum åpner igjen og står klart for alle badeglade fra 4. april.

Stupetårnet åpner igjen 4. april. Måtte stenge på grunn av potensielt farlig bruk

- Vi var rett og slett nødt til å stenge stupetårnet en periode fordi vi så at det ble brukt på en måte som krevde ekstra sikkerhetstiltak. Det var for eksempel flere tilfeller hvor badegjester klatret opp på taket av stupetårnet. Tårnet er ikke bygd for den bruken, og det kan være farlig. Nå er det blant annet montert gitter og gjennomsiktige plater for å redusere og forhindre potensiell farlig bruk av stupetårnet samt redusere risikoen for at noen skal skade seg, sier enhetsleder for kultur, aktivitet og mestring, Helen Mollatt. 

Vær fornuftig og vis godt badevett

 Stupetårnet er ment for bading, hopping og stuping. Men det er ikke ment for klatring.
 
- Vi håper mange badeglade mossinger i alle aldre vil bruke stupetårnet framover, og oppfordrer til god og fornuftig   bruk hvor vi tar hensyn både til oss selv og andre som bruker anlegget, sier Mollatt.

Dette er blant tiltakene som er gjort:

  • Stupetårnet er ment for bading, hopping og stuping. Ikke for klatring. Det er montert polykarbonatplater, klart glass, på utsiden av tårn-utstikket slik at utvendig klatring herfra og opp på taket blir vanskeligere. 
  • Det er montert vaiermesh i flere av åpningen i stupetårnet for å redusere uriktig og potensielt farlig bruk.