Lærling i kommunen

Vi vil ha de beste av de unge!

Lærlinger sammen med ordføreren og lærlingekoordinator - Klikk for stort bilde Ordføreren Tage Pettersen var klar i sin tale da han ønsket velkommen til 14 nye lærlinger:
- Ambisjonen vår er å bli beste kommune i Østfold på lærlingene og vi vil ha de beste av de unge!

Moss ble selvstendig lærebedrift 01.07.2015 og i den forbindelse ble alle 33 lærlingene samlet til et felles informasjonsmøte. 

-KS (kommunenes sin interesseorganisasjon) har et mål om minst 1 lærling pr 1000 innbyggere i kommunene. I Moss kommune har vi 33 lærlinger fordelt på 4 fag og vi ønsker at antallet skal dobles i løpet av de kommende fire årene, sier ordføreren.

Moss kommune ønsker at lærlingene skal få en god læretid i tråd med læreplanen for de enkelte fag, og at de skal gå ut med et fagbrev og være stolte av faget sitt. I den forbindelse ble det opprettet egen lærlingekoordinator fra 1. september 2015, som har ansvar for blant annet å planlegge, gjennomføre og koordinere fagopplæring for lærlingene i tråd med gjeldende lovverk.

Wenche Skaar er en meget engasjert koordinator og har lang erfaring med blant annet fagopplæring og er utdannet sykepleier og pedagog:

-Jeg er veldig opptatt av at ungdom skal kunne ta utdanning og bli gode fagarbeidere. Det er et viktig satsingsområde og vårt samfunnsansvar. Enda viktigere er det å finne riktig yrke man behersker og trives i, dette gir mestringsfølelse og er en stor motivasjonsfaktor. Vi er avhengig av hverandre i samfunnet og trenger alle!

Det ble flott oppmøte på samlingen i dag. Lærlingene fikk velkomsthilsen fra ordføreren Tage Pettersen, HR leder i Moss kommune Anne Katrine Njøsen, rådgiver i opplæringsavdeling i Østfold fylkeskommunen Lasse Skjelbostad og kommunikasjonsavdeling i Moss kommune.

Lærlingekoordinator Wenche Skaar har utarbeidet egne opplæringspermer for Moss kommune i alle lærefagene og disse ble presentert i dag.

Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Moss kommune
Rådhuset, Kirkegata 15
Postboks 175, 1501 Moss
Telefon : +47 69 24 80 00
Org.nr.: 944383476
Åpningstid: 08:00-15:45