Vinneren av kunstnerkonkurranse for utsmykking av Nye Hoppern skole med idrettshall er Robert Johansson

Klikk for stort bilde "Robert Johanssons skisseforslag forholder seg  på en tydelig og samtidig poetisk måte til skolens arkitektur, uttrykk, materialer og beliggenhet på Jeløya..." (fra begrunnelsen til kunstutvalget).

I fjor høst arrangerte Moss Kommune en kunstnerkonkurranse for utsmykking av Nye Hoppern skole med idrettshall.
Kunstkonsulenten Thale Fastvold ledet konkurranseprosessen og et kunstutvalg som skulle velge det best egnet kunst prosjektet til Hoppern skole. Fire kunstnere leverte fire ulike og spennende forslag:

 

Marissa Ferreira  født i 1983 i Portugal, bor i Asker. Ferreira jobber med todimensjonal kunst som beveger seg inn i det tredimensjonale rommet, med en fargebruk som forsterker romfølelsen.

Hanna Høines, utdannet fra Statens Kunstakademi, tilknyttet Østfold Kunstnersenter sier:
"For å kunne fortelle mine historier, via maleriet, har jeg kommet frem til et billedspråk der jeg bygger videre på teknikker, objekter og farger jeg har brukt gjennom mitt kunstnerskap.”

Ann kristin Aas: Født 1976, Hamar, tilknyttet Østfold Kunstnersenter.
”Jeg jobber med objekter og installasjoner. Mine arbeider tar utgangspunkt i naturmaterialer og gjenstander som jeg finner. I det visuelle uttrykket forsøker jeg å belyse ulike problemstillinger i møtet mellom natur og kultur. Jeg samler på ting som bærer preg av levd liv."

Klikk for stort bilde Robert Johansson: Født 1977 i Grums, Sverige, bor i Oslo.
Tre som materiale og som tema opptar Johansson og det gjenspeiles i hans kunstneriske virke. Han jobber med tegning, fotocollage, grafikk, installasjoner og skulptur og har erfaring med utsmykning av offentlige bygg. Han er utdannet fra kunstakademiet i Oslo og Akademie der bildenden Künste i Vienna.

Robert Johansson’s kunstforslag Aureum agri (red. "gylne felt") vant konkurransen.
Begrunnelsen fra kunstutvalget ble:
Robert Johanssons skisseforslag forholder seg  på en tydelig og samtidig poetisk måte til skolens arkitektur, utrykk, materialer og beliggenheten på Jeløya.

Kunstutvalget ser valget av lokale trær og natur i både motiv og materialer som en videreføring av skolebyggets fokus på miljøvennlig og bærekraftig materialbruk, og mener Johanssons kunstprosjekt tilfører et interessant og vakkert aspekt til skolen og idrettshallen som vil holde seg godt over tid.   

Av praktiske årsaker har Robert allerede begynt med utsmykking av elevinngangene mens skolen bygges.

Fant du det du lette etter?