Jubileumsgave med stupetårn og badehus realiseres i Fleischerparken

– Vi er veldig takknemlig for den generøse jubileumsgaven fra Sparebankstiftelsen DNB, sier ordfører Hanne Tollerud. – Stupetårnet og badehuset får en sentral og sentrumsnær beliggenhet i Fleischerparken, hvor det allerede er planer om vitalisering og utbedring.

Klikk for stort bilde – Fleischer badepark blir ikke bare en vakker kunstinstallasjon, men også et bruksvennlig anlegg til glede for byens innbyggere og besøkende i alle aldre, sier Tollerud.

Fleischer badepark, som består av et stupetårn og et badehus med badstu, var opprinnelig tenkt i Rabben folkepark, men lot seg ikke realisere innenfor den gitte kostnads- og tidsrammen. Stupetårnet og badehuset, som er tegnet av Rintala Eggertsson Arkitekter, skal stå ferdig i løpet av sommeren 2020. Rintala Eggertsson Arkitekter er et anerkjent byrå som har gjennomført mange flotte prosjekter i både inn- og utland. Anlegget vil være med på å gi Fleicher brygge et arkitektonisk løft i tillegg til å legge til rette for flere aktiviteter ved vannet.

Vitalisering av Fleicherparken og sjøfronten

 Jubileumsgaven/Fleischer badepark sees i sammenheng med prioriterte tiltak i partnerskapet Byliv Moss. Det pågår et arbeid med vitalisering av Fleischerparken og sjøfronten hvor partene i Byliv Moss i samarbeid med innbyggerne og sameiene ved sjøfronten skal finne gode løsninger på hvordan dette området kan utvikles til beste både for innbyggere og de som bor her. Så langt i denne prosessen har det kommet flere forslag om blant annet badeanlegg og badepark.

 – Fleischer badepark vil bidra til å støtte opp om byutviklingen og Moss’ intensjon om å ha en tydeligere identitet som havneby i nær kontakt med fjorden, sier ordfører Hanne Tollerud.

Vitaliseringen av Fleischerparken vil skje i flere faser. Allerede vinteren 2019 vil betongsøylene under bryggen rehabiliteres. Samtidig forbereder kommunen prosessen med å ruste opp området, inkludert dekket som i dag har setningsskader, samt belysningen langs bryggen. 

– Dette er spennende for oss som bor i området, og vi er glade for den prosessen som er i gang for vitaliseringen av nærområdet, sier talsmann for boligsameiene langs sjøfronten, Trond Svenning. – Vi er spesielt opptatt av at utbedring av skaden på bryggen ses på i sammenheng både med denne gaven og den videre vitaliseringen, sier Trond Svenning.

Videre prosess

Arkitektene og Moss kommune er allerede i gang med å planlegge prosessen videre. Naboer vil få varsel om tiltaket, og mulighet til å uttale seg.

 

Fakta:

  • Badeanlegget med stupetårn, badehus og badstu er tegnet av Rintala Eggertsson Arkitekter.
  • Moss2020 lyste i vår ut en konkurranse for realisering av jubileumsgaven fra Sparebankstiftelsen DNB innenfor en ramme av  fem millioner kroner. Et kunstutvalg under ledelse av  kunstkonsulent Thale Fastvold,  valgte sammen med jubileumskomiteen å gå for forslaget FLYT av Rintala Eggertsson Arkitekter. 
  • Jubileumskomiteen for Moss2020 består av ordfører Hanne Tollerud, Inger Lise Skartlien, Sissel Rundblad, Harald Følgstad, Ernst Rolf, Kari Bunes, Morten Grønli, Tor Sørby og Kristin Utakleiv.

 

Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Moss kommune
Rådhuset, Kirkegata 15
Postboks 175, 1501 Moss
Telefon : +47 69 24 80 00
Org.nr.: 944383476
Åpningstid: 08:00-15:45