Den internasjonale strandryddedagen 15. september – #plukkplasten

Plast fra havet - Klikk for stort bilde Høsten er i full anmarsj og med den kommer  også høstværet – det betyr mer vind og uvær. Dessverre fører været til at mer plast skylles inn på strendene våre, og blir liggende der sammen med tangen.

Den internasjonale strandryddedagen – lyst til å ta i et tak?

Akkurat nå pågår kampanjen Hold høsten ren, og rundt om i landet deltar flere i dugnaden for å holde strendene ryddige for plast. Hittil i år har veldig mange gjort en kjempeinnsats og plukket tonnevis med plast. 


-    Innsatsen blant innbyggere, frivillige, skolene og barnehagene i Moss var enorm i våres, sier prosjektleder for Grønn kommune Cecilie Kildahl. – Totalt ble det samlet inn over fire tonn plast, legger hun til, og retter med det en stor takk til alle plastplukkerne på tur langs strendene i Moss. – Vi håper folk igjen er med og rydder strender også i høst, legger hun til.

Hva kan jeg gjøre?

Strandryddeboks - Klikk for stort bilde I Moss kommune er det 14 strandryddebokser plassert på strender og turområder, og også i Rygge står det slike på de fleste kommunale strender. Her kan du hente sekker som kan brukes til å samle plast og søppel du finner.  

Ler mer om hvor strandboksene er plassert her: Hvordan kan jeg bidra - strandryddebokser

Hvor skal søppelet leveres?

Når du har plukket en sekk kan du plassere den ved nærmeste offentlige søppelkasse i området du har ryddet. Er det ingen slik søppelkasse i nærheten er det fint om du setter plastsekken tilgjengelig (i nærheten av vei) og sender SMS med kodeord HENT til 2229. Husk å si hvor du har plassert sekken.

Hvorfor plukke plast om  høsten?

Det er viktig å rydde før vinteren. Søppel som blir liggende, brytes ned til små biter som blant annet blir vanskeligere å rydde når våren kommer. Rydding om høsten beskytter også dyrelivet og bidrar til nødvendig opprydding før neste års hekkesesong. (holdnorgerent.no)


 

Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Moss kommune
Rådhuset, Kirkegata 15
Postboks 175, 1501 Moss
Telefon : +47 69 24 80 00
Org.nr.: 944383476
Åpningstid: 08:00-15:45