Instrumenter

Målet med instrumentalopplæringen er å gi elevene mulighet til å oppleve gleden ved å spille et instrument og lære seg hvordan de kan bruke instrumentet som et verktøy til å uttrykke seg alene og i samspill med andre.

Vi legger vekt på å tilpasse undervisningen til elevens ferdighets – og ambisjonsnivå. Eleven skal få kjennskap til ulike musikkstiler og et bredt utvalg av repertoar. Teori og gehørtrening vil inngå som en naturlig del av undervisningen.

Elevens egeninnsats er av stor betydning, og de bør tidlig lære å ta ansvar for egen øving. Lærerne vil vise hvordan foresatte kan bistå elevens egenøving, og kan også bidra med tips til aktuelle bøker og noter.

Det er fint om eleven har et sted i hjemmet der det er lett å øve. Mange korte øvingsøkter er bedre enn én lang, og etterhvert som eleven blir bedre bør øvetiden utvides. De foresatte kan hjelpe elevene til å lære på en god måte ved å oppmuntre til og hjelpe til med å strukturere øvingen. Det forventes at elevene kommer forberedt til undervisningen.

Ved kulturskolens instrumentalundervisning er det fastsatt nedre aldersgrenser.
Her kan du lese mer om hvilke instrumenter det undervises i:

Kulturskolen - instrumenter
Instrument Alder fra
Akustisk gitar 8 år
Akustisk gitar i gruppe 8 år
El-gitar 9 år
El-bass 9 år
Fiolin 4 år
Bratsj 6 år
Cello 6 år
Kontrabass 10 år
Tverrfløyte 9 år
Klarinett 8 år
Saxofon 8 år
Trompet / kornett 7 år
Trombone / baryton / tuba 9 år
Slagverk / trommesett 7 år
Piano 6 år
Trekkspill / akkordeon 5 årPåmelding

Priser og reglement

Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Kulturskolen
Fjellveien 1
Pb 175
1501 Moss
Telefon : +47 69 24 80 00
Org.nr.: 973582828