Pressemelding - status koronasmitte 28. juli

Vi står overfor et lokalt utbrudd av korona i Moss kommune. Per 28. juli kl. 07.00 er det påvist totalt 126 smittetilfeller, hvorav tre av disse er har fått påvist smitte siste døgn. Alle de tre smittetilfellene er nærkontakter til de siste smittetilfellene som vi antar kan spores tilbake til et privat selskap. 

Det er tatt 90 prøver av personer fra Moss siste døgn.

En av de som er bekreftet smittet siste døgn er ansatt ved Rosnes omsorgsboliger. Det betyr at det per 28. juli kl. 07.00 er tre ansatte og en beboer som er smittet av koronaviruset ved Rosnes omsorgsboliger. Den ansatte som fikk påvist smitte siste døgn definert som nærkontakt til en av de som er blitt smittet den siste tiden. 

For å få best mulig oversikt over smittesituasjonen ved Rosnes omsorgsboliger har kommuneoverlege Kristian Krogshus bestemt at alle ansatte og beboere skal testes for koronasmitte. 

De siste 16 tilfellene av smitte antar vi kan spores tilbake til et privat selskap. Det er ikke slik at alle disse 16 har vært tilstede i samme selskap. Vi er i dialog med arrangør av selskapet og går nå gjennom den informasjonen vi har mottatt. Vi trenger mer tid for å få den fullstendige oversikten. 
 
Vi vet at mange ønsker å vite mer om hvor dette selskapet har funnet sted. Det vi kan opplyse om er at selskapet ikke har funnet sted i Moss. Utover det kan vi ikke gå nærmere inn på sted, hvem som har deltatt og hva slags selskap dette har vært.