Pressemelding - status koronasmitte, 1. august 2020

 

- I går kveld, fredag 31. juli, mottok vi beskjed om at en person er død etter å ha vært smittet av koronaviruset, sier ordfører Hanne Tollerud. - Våre tanker går til de etterlatte, legger hun til.

Den avdøde var en eldre person og beboer ved Rosnes omsorgsboliger. Vedkommende fikk påvist koronasmitte søndag 26. juli. Den avdøde ble overført til Peer Gynt Helsehus for behandling etter å ha blitt alvorlig syk grunnet korona, og døde her fredag kveld. Pårørende er informert.

Smittesituasjonen i Moss

Per 1. august kl. 07.00 er det påvist totalt 130 smittetilfeller i hele pandemiperioden, hvorav to av disse er har fått påvist smitte siste døgn. De to som har fått påvist smitte tilhører samme familie, og begge er isolert hjemme. Smitteoppsporing er i igangsatt og nærkontaktene blir oppringt. De to nye smittetilfellene har så langt vi har informasjon om per i dag ingen tilknytning til de andre tilfellene i Moss den siste tiden.

Hurtigruten

Fem personer fra Moss har vært passasjerer på Hurtigruten, og er som følge av kornautbruddet i karantene. Ingen fra Moss er blant de som har fått påvist smitte.

Vi planlegger pressebrief på Moss rådhus mandag 3. august kl. 13.00. I helgen oppdaterer vi status for koronasmitte på våre nettsider og sender ut pressemelding ved behov.