Moss kommune

Ved mistanke om smitte og om testing

Timebestilling og testing er gratis, og du trenger ikke en henvisning. Ved symptomer på korona kan du også hente hurtigtester på kommunetorget og på Bydelslab Kambo, tillegg til teststasjonen på Rygge. Les mer nedenfor.

 

Er du husstandsmedlem eller tilsvarende nær en som har fått påvist korona?

Er du husstandsmedlem eller tilsvarende nær en som har fått påvist korona? Tilsvarende nære kan for eksempel være kjæreste eller en overnattingsgjest.

Endre svaret
Du vil bli kontaktet av smittesporingsteamet

Smittesporingsteamet kontakter alle som er definert som husstandsmedlem eller tilsvarende nær til en som har fått påvist korona.

Smittesporingsteamet vil informere deg om hva du skal gjøre videre. 

Har du ikke blitt kontaktet - vennligst ring testsenteret på 40 40 49 19. 

Dersom du er nærkontakt til en som har fått påvist korona, og du selv ikke er vaksinert, kan du hente en hurtigtest ved ett av disse stedene: 
 • Testsenteret på Rygge flyplass: Terminalveien 100, 1580 Rygge. Åpningstid kl. 14:30-15:30 hver dag.
 • Kommunetorget: Dronningensgate 15. Åpningstid kl. 10-14 på hverdager og lørdag, med unntak av torsdag hvor åpningstiden er 10-17.
 • BydelsLab Kambo: Kambo senter. Åpningstider: Alle hverdager 09.00-15.00.  Av og til kan det hende av at vi må stenge døra på grunn av eksterne avtaler. Da finner du et oppslag på døra om når vi er tilbake.

Får du positiv hurtigtest, må du kontakte kommunen.

 

Er du vaksinert eller har gjennomgått Covid-19 siste 12 måneder, bør du følge med på helsetilstanden din i 10 dager. Ha lav terskel for å teste deg dersom du får symptomer.

Velg et av alternativene ovenfor

Har du nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon? 

Har du nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon?

Endre svaret
Hvis du har nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon kan du hente en hurtigtest ved:
 • Testsenteret på Rygge flyplass: Terminalveien 100, 1580 Rygge. Åpningstid mandag-fredag kl. 08:30-15:30, lørdag-søndag kl. 12:00 - 15:30
 • Kommunetorget: Dronningensgate 15. Åpningstid kl. 10-14 på hverdager og lørdag, med unntak av torsdag hvor åpningstiden er 10-17.
 • BydelsLab Kambo: Kambo senter. Åpningstider: Alle hverdager 09.00-15.00.  Av og til kan det hende av at vi må stenge døra på grunn av eksterne avtaler. Da finner du et oppslag på døra om når vi er tilbake.
Du kan dessverre ikke hente hurtigtest hos oss, med mindre du har nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjoner.

Ønsker du å ha en test liggende hjemme, i tilfelle du skulle få symptomer, må du kjøpe dette på et utsalgssted som selger tester. 

Velg et av alternativene ovenfor

 

Har du symptomer og ønsker å ta hurtigtest hjemme?

Har du symptomer på korona, kan du hente gratis hurtigtest på følgende steder: 

 • Kommunetorget i gågata i Moss
  Adresse: Dronningensgate15
  Åpningstider: Mandag-lørdag 10.00-14.00, torsdag 10.00-17.00
 • Bydelslab Kambo
  Adresse: Kambo senter
  Åpningstider: Alle hverdager 09.00-15.00.  Av og til kan det hende av at vi må stenge døra på grunn av eksterne avtaler. Da finner du et oppslag på døra om når vi er tilbake.
 • Testsenteret på Rygge flyplass
  Åpningstider: mandag-fredag 08.30-15.30, lørdag-søndag 12:00-15:30

Når du henter hurtigtest på kommunetorget eller Bydelslab Kambo ber vi om at du bruker munnbind, og spriter hendene før du henter hurtigtesten. 

Har du symptomer og ønsker å ta test på testsenteret på Rygge flyplass?

Du kan bestille test digitalt hvis du:

 • Er innbygger i Moss
 • Ikke er innbygger i Moss men har vært i Moss i over ett døgn (husk å oppgi adressen du bor på under oppholdet ditt i Moss når du bestiller tid)
 • Skal reise utenlands. Testresultatet legges i koronapasset ditt på helsenorge.no. Vi har ikke mulighet til å gi ut helseattest eller dokumentasjon utover dette.

 

Bestill time til testing digitalt
 

Får du feilmelding når du forsøker å bestille time for test? I perioder er det stor pågang for bestilling av timer, og flere forsøker å bestille samme tidspunkt for test. Velg et annet tidspunkt og send inn på nytt. Skulle det likevel feile, kan du ta kontakt med oss på telefon 404 04 919

Før du bestiller time for testing, les om testing på helsenorge.no.

Viktig informasjon om testing ved testsenteret på Rygge:

 • Testing skjer ved koronatestsenteret. 
 • Timebestilling og testing er gratis.
 • Det brukes fortrinnsvis hurtigtester på testsenteret. Hvis du må ha PCR-test, gi oss beskjed om dette ved bestilling av tid.
 • Du vil finne svar på din koronaprøve helsenorge.no.
  • svaret på hurtigtesten er klart innen 1 - 2 timer (ved svært stor pågang forventes noe lengre svartid).
  • svaret på prøver som sendes til laboratoriet for analysering er klart 1 - 3 døgn etter prøvetaking (ved svært høyt antall prøver forventes noe lengre svartid).
 • Som hovedregel må du sørge for transport til testsenteret selv. Kun i unntakstilfeller kan testsenteret godkjenne å betale for transport. 
 • Merk at din bestilling er ikke registrert før du har fått bekreftelse på sms med dato og klokkeslettet.
   

Ofte stilte spørsmål om testing

Adobe stock