Moss kommune

Status koronasmitte i Moss 31.januar 2021

Siste døgn er det er påvist tre nye smittetilfeller blant voksne personer som bor eller oppholder seg i Moss. Smittekilden for to av tilfellene er kjent nærkontakter, mens i det siste tilfellet er smittekilden foreløpig ukjent. 

Det totale antallet som har fått påvist korona gjennom hele pandemiperioden er 990.

Lørdag kveld fikk Moss kommune bekreftet at tre koronasmittede i Moss i januar, har blitt smittet av den muterte UK-varianten av viruset.  
 - Selv om vi skulle ønske vi slapp unna så er det ikke uventet at det muterte koronaviruset - omtalt som UK-varianten - nå også er bekreftet i Moss. Smittekobling til utbruddet i Nordre Follo er nettopp grunnen til vi mistenkte mutert virus og for at vi fortsatt har veldig strenge restriksjoner i Moss, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus

Moss kommune jobber nå for å få bedre oversikt over eventuell spredning av det muterte viruset i Moss. Vi har god dialog med Folkehelseinstituttet i dette arbeidet. Kriseledelsen i Moss kommune møtes mandag formiddag for å ta stilling til eventuelle lokale tiltak utover de nasjonale reglene som er satt for Moss fra og med onsdag. 

Vi kommer med ytterligere informasjon etter kriseledelsen har hatt møte mandag formiddag og har ingen ytterligere kommentarer til status i dag, søndag 31. januar.