Pressemelding fra Moss kommune lørdag 28.mars kl.13.00

Moss kommune mottok i dag, 28.mars, den triste beskjeden om at en person i sekstiårene hjemmehørende i Moss døde på Kalnes sykehus i går ettermiddag som følge av koronaviruset.  - Alle våre tanker går nå til de pårørende, sier ordfører Hanne Tollerud.

Det er nå totalt to dødsfall hos personer med påvist koronasmitte i Moss. Moss kommune bekrefter at smittesporing er gjennomført og smittekilde er ukjent. Personen som døde på Sykehuset Østfold hadde ikke testet positivt før innleggelsen på sykehuset. Av hensyn til personvern kan vi ikke gi mer informasjon.

- Moss kommune jobber nå med å forhindre smittespredning, men også med å spore opp nærkontakter til de som har testet positivt, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus. - Dødsfallene hos kommunens innbyggere understreker alvoret i denne pandemien og behovet for at vi alle gjør det vi kan for å hindre smittespredning. Vi kondolerer ovenfor de pårørende, sier Krogshus.

Fire nye personer som er bosatt i Moss har testet positivt den 27.mars. I tillegg er det påvist smitte hos ytterligere en ansatt på Orkerød sykehjem. Vedkommende er ikke hjemmeboende i Moss kommune. Det er i dag totalt tre ansatte som er bekreftet smittet av koronaviruset og det er totalt 36 ansatte som er satt i karantene ved Orkerød sykehjem.

Det er nå 40 innbyggere som har testet positivt i Moss. Vi har det siste døgnet ikke fått informasjon om flere sykehusinnleggelser. Den 27.mars var det totalt 50 prøver nye prøver som var tatt. Vi venter på 12 svar fra tidligere prøver og håper å få svar på totalt 62 prøver i dag.