Munch ER mossing – og det gir vi oss ikke på!

Edvard Munch bodde i Moss fra 1913 til 1916, på Grimsrød gård på Jeløy, og det holder for oss!

Derfor skal vi også i 2022 fortsette med å hedre Munch gjennom å vise frem både kunsten og mannen.

- Vi i kommunen har jo jobba i årevis for å få frem at Munch er «vår». Han levde og produserte i Moss i flere år, og det er vi rett og slett litt stolte av, sier kultursjef Daniella van Dijk-Wennberg.

Moss kommune har i 2022 flere ting som vi håper så mange som mulig får med seg.

Lørdag 12. februar klokken 11:00 åpner utstillingen hvor Munch sine verker blir sett gjennom øynene til samtidskunstnere. Dette er en del av satsingen «Munch i Moss» på Naturhuset på Alby.

Unik mulighet

Her har vi invitert sju kunstnere fra hele landet til å la seg inspirere av kunstverkene som Munch produserte da han bodde i Moss.

Det har resultert i flere fantastiske kunstverk som etter hvert skal ut til ungdomsskolene gjennom den kulturelle skolesekken. Men FØR det så har man en unik mulighet til å se kunstverkene samlet på Naturhuset på Jeløy hver helg fra 12. februar til 1. mai 2022.

Dette blir også den eneste muligheten til å se alle samtids-verkene samlet sammen med kopier av Munch-verkene de har blitt inspirert av.

Kunstnerne som er med på prosjektet som du kan se på Naturhuset er Shwan Dler Qaradaki, Charlotte Norlund (CFSN), Ole Lislerud, Unn Fahlstrøm, Ary Ketting, Trude Johansen og Calina Pandele Yttredal.

Men denne utstillingen er ikke den eneste Munch-utstillingen på Alby i dette tidsrommet. Galleri F 15 har også en stor Munch-utstilling – så her kan man virkelig fordype seg i hans kunstnerskap.

- Vi er veldig glade for at vi har blitt invitert av Galleri F 15 til også å vise vårt prosjekt. Og det er virkelig moro å få vist frem dette til publikum – i helt riktige omgivelser - før det skal ut til skolene. Jeg håper så mange som mulig tar med seg venner og familie og tar turen innom, sier kultursjefen.

Lørdag og søndag 11-17 (12. februar til 1. mai 2022)

Gratis inngang