Avdeling pedagogisk veiledning og kvalitet

Avdeling pedagogisk veiledning og kvalitet (PVK) er et lavterskeltilbud til barnehager. Avdelingen er tilknyttet enhet barnehage og holder til i Kirkegata 14 i Moss.

Pedagogisk veiledning og kvalitet - PVK, har et overordnet mandat om å bidra til en inkluderende praksis i barnehagene i Moss. Vårt mål er å bidra til at barn i barnehage har et godt og inkluderende leke- og læringsmiljø.

Pedagogisk veiledning og kvalitet

Avdelingsleder:
E-post: anne.sorlie@moss.kommune.no

Hvem kan henvende seg?

I Moss kommune kan alle private og kommunale barnehager kontakt med oss ved behov.

Hva du kan få hjelp til

PVK kan tilby kompetanseutvikling, lederstøtte, kurs, veiledning for nyutdannede og veiledning knyttet til barnegrupper eller enkelt barn i barnehagene.

Samarbeidet knyttes til det allmennpedagogiske tilbudet i barnehagene.

Hvordan vi kan samarbeide

Vi tilbyr råd- og veiledning hvor rådgivere fra PVK arbeider sammen med personalet i barnehagen for å styrke læringsmiljøet i barnegrupper eller rundt enkeltbarn. Målet er å etablere tidlig og god hjelp slik at det ordinære barnehagetilbudet kan ivareta barn i et inkluderende og tilpasset miljø. Tilbudet baserer seg på at barnehagen / avdelingen henvender seg med ønske om "hjelp til selvhjelp" eller forbedringsarbeid.

Dersom man ønsker hjelp i saker hvor man jobber rundt et enkelt-barn må barnehagen først innhente skriftlig samtykke fra foresatte. Samtykket er barnehagens ansvar, og det skal oppbevares i barnehagen. Barnehagen er eier av saken og har ansvar for å dokumentere arbeidet der det er hensiktsmessig.

Vi kan gi råd og veiledning innenfor forskjellige områder som f. eks lek- og læringsmiljø, relasjoner, samspill, språk og språkstimulering.

Hva med barn med særskilte behov?

PVK gjennomfører ikke utredninger av enkelt-barn. I saken hvor man vurderer at et barn har behov som ikke kan avhjelpes innenfor barnehagens allmennpedagogiske tilbud, må kommunens sakkyndige instans, PPT, involveres. Her finner du informasjon om PPT:

Slik tar du kontakt med oss i PVK

Barnehagens leder kan ta kontakt med veiledningsteamet gjennom det nettbaserte skjemaet (nedenfor) eller per e-post til anne.sorlie@moss.kommune.no. Det går også an å ta kontakt med oss per telefon.

Digitalt skjema for henvendelse til barnehagens veiledningsteam.

Kompetanseheving - Les mer her!

Her kan du lese mer om vårt tilbud barnehageåret 2020-2021:

Kompetansetilbud for barnehagene 2020-2021 i PVK (PDF, 13 MB)