Vil du også "adoptere" en strand?

Klikk for stort bilde Det kommer stadig ny plast drivende inn på strendene i Moss. Behovet for å rydde er stort, slik at ikke plasten havner i havet på nytt!

 

Lokal dugnad

Vi er heldige i Moss som er omkranset av hav og sjø. Det følger med et ansvar for våre omgivelser. Kommunen tilbyr søppelsekker og å hente søppelet nær de største strendene, men vi trenger at flere bidrar! Flere skoler har ryddet strender i forbindelse med strandryddeuka eller TV-aksjonen, forteller miljørådgiver Mari Frydenlund Grimastad i Moss kommune.

Moss Miljøfestival, i samarbeid med Hverdagsgrønn - everyday eco v/ Beate Torjussen Østberg arrangerte søppelplukkeaksjon i sentrum og nærliggende områder forrige helg. Det var en god del å finne, og delegasjonen kom tilbake med flere søppelsekker fulle av plast og skrot. 

Adoptere en strand?

Kommunen sitter med oversikt over hvilke områder som har vært ryddet de siste ukene, og oppfordrer alle innbyggere, næringsliv, lag og foreninger til å bidra i den lokale dugnaden ved å "adoptere" en strand. - Dette er ikke veldig formelt, men en måte å ha et eierskap til en lokal strand, gjerne den nærmeste der du bor, forteller frivillighetskoordinator Ida Madeleen Moe. - Ta gjerne kontakt, så skriver vi det ned og du må gjerne sende oss bilder av "fangsten". - Dessverre er det mye plast der ute! Det fikk vi se av årets TV-aksjon og andre oppdagelser i høst, hvor det har blitt funnet både handlevogner og bilvrak på havbunn.