Husk på dette når du er ute på tur!

Det flotte været vi har om dagen trekker mange ut, og det er en flott anledning til å sjekke ut nye turområder.  Søndre Jeløy landskapsvernområde er et populært turområde og det kan fort bli folksomt på stiene. I "disse dager" er det derfor ekstra viktig at vi holder god avstand til andre, går på riktig side av stien og trekker ut til siden dersom vi møter andre på en smal sti. Vi ønsker at alle skal være trygge når de går på tur.

Videre kan du lese om andre ting du må huske på dersom du legger turen til Søndre Jeløy landskapsvernområde.    

Klikk for stort bilde Cecilie Kildahl    

 

Allemannsretten

Du kan går der du vil på beina så lenge det er i utmark, men det er ikke tillatt å gå over gårdstun, åkrer, i hager eller i annen innmark. I enkelte områder av landskapsvernområdet er det registrert stor grad av slitasje, og besøkende bes derfor om å bruke de etablerte gang- og sykkelstiene. Ferdselsreglene innebærer en begrensning av mulighetene for å sykle på stiene og en del av gangveiene i området.


Ferdselsregler

Følgene er ikke tillatt i Søndre Jeløy landskapsvernområde:

  • Ferdsel gjennom private gårdstun.
  • Motorisert ferdsel på stier, veier i innmark og skogsveier.
  • Parkering langs de private gårdsveiene.
  • Parkering av campingbiler/campingvogner over natten.
  • All telting, unntatt hengekøye og soving under åpen himmel.
  • Ridning eller annen bruk av hest.
  • Hund uten bånd (hunden skal føres i bånd hele året).

Det er gjort visse unntak fra bestemmelsene for grunneiernes bruk av egen eiendom.


Bål

OBS! For øyeblikket er det meldt om oransje farenivå for skogbrann. Det er avsatt plasser hvor du kan tenne bål mellom 15. september og 15. april, med mindre det er lokalt forbud. Det er ikke lov til å brenne bål utenom de merkede bålplasser, bortsett fra ved sjøkanten på sand- og rullesteinstrand i forsvarlig avstand fra brennbar vegetasjon.

 

Søppel

Langs kystlinjen kommer det stadig inn marin forsøpling, og Reierbukta er spesielt utsatt. Vi har satt ut strandryddebokser med søppelsekker ved Albystranda, Reierbukta, Bredebukt og ved Jeløy Radio dersom man ønsker å plukke avfall på turen. Send melding med kodeordet HENT til 2229 og si hvor du har plassert strandryddeavfallet, så henter vi det. Alt søppel du lager selv må du hive i en av avfallsbeholderne på området, eller ta med hjem.