Hva gjør du når du mottar varsel fra kommunen om vannforsyningen din

Moss kommune innførte varsling via SMS eller talebeskjed til publikum for hendelser som berører drikkevannet for en tid tilbake.
Vi vil gjerne gi deg noen råd om hvordan du skal forholde deg til de ulike varslene og hva du bør gjøre etter at normal drikkevannstilførsel er tilbake.

Hva bør du gjøre når du mottar et varsel om vannavsteng, spyling av vannledninger eller arbeid på vannledningsnettet frem i tid:

  • Tapp opp godt med vann slik at du klarer deg i perioden vanntilførselen er varslet å være borte eller være ustabil. Et planlagt vannavsteng eller spyling i et område vil skjelden vare mer enn en arbeidsdag.
  • Ikke sett på vaskemaskin, oppvaskmaskin eller andre apparater som forbruker vann fra kommunalt nett når vannet er varslet stengt eller ustabilt.

Hva bør du gjøre når du mottar varsel om vannavsteng, spyling av vannledningsnettet eller påbegynt arbeid på ledningsnettet:

  • Stans vaskemaskin, oppvaskmaskin eller andre apparater som forbruker vann fra kommunalt nett når vannet er varslet stengt eller ustabilt.
  • Dersom du må ha vann i denne perioden anbefaler vi at du kjøper vann i butikken eller henter vann hos abonnenter som ikke er berørt av varselet. Du kan også kontakte VVA-seksjonen å be om å få vann i en akutt situasjon. Ring vår vakttelefon på tlf:  951 49 666.

Hva bør du gjøre når du mottar et kokevarsel på drikkevannet ditt fra oss:

les mer om hva du bør gjøre ved et kokevarsel på drikkevann på folkehelseinstituttets nettsider

Hva bør du gjøre når drikkevannet er tilbake eller du mottar varsel om at normal drikkevannskvalitet igjen er oppnådd:

  • Når vannet kommer tilbake kan det være noe luft i rørene og vannet kan være missfarget. Dette er ikke farlig, men det er å anbefale å skylle godt med kaldt vann i alle av husets tappesteder. Skru gjerne av silene på kranene mens du skyller gjennom med kaldt vann. Når vannet igjen er tilbake til normalt trykk og utseende er det bare å bruke vannet som før.
     
Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Kommunalavdeling for plan, miljø og teknisk
Rådhuset, Kirkegata 15
Postboks 175
1501 Moss

Generelle publikumshenvendelser mellom kl 10-14
Telefon : 69 24 80 00
Org.nr.: 974579111
Kontonr.: 1080.29.65600
Åpningstid: 08:00-15:45/kl. 15:00 (sommertid 15.5 - 15.9)