Valgkort

Valgkortet inneholder praktisk informasjon om hvor og når du kan stemme. Du må ikke ha med deg valgkortet når du skal stemme, men det gjør selve stemmegivningen raskere og enklere.  

Digitalt valgkort

De fleste vil  få valgkortet digitalt, du får tilgang til valgkortet ditt via din digitale postkasse eller gjennom Altinn.  Du kan da enkelt vise valgkortet på mobilen når du skal forhåndsstemme eller stemme valgdagen. 

Stemmeberettigede i Moss vil få tilsendt valgkort i forbindelse med omvalget i Moss til fylkestinget i Østfold. Valgdagen er mandag 27. november og forhåndsstemmeperioden er 13. til 24. november. 

Hvem får det digitale valgkortet?

Alle med unntak av de som har reservert deg mot digital kommunikasjon med det offentlige, eller ikke har benyttet ID-porten på 18 måneder. 

Valgkort og legitimasjon

Valgkortet ditt kan ikke brukes som legitimasjon, du må ha med deg gyldig legitimasjon når du skal stemme. Gyldig legitimasjon må som et minstekrav inneholde navn, fødselsdato og bilde. 

Har du ikke mottatt valgkortet?

Sjekk først din digitale postkasse, de fleste får som nevnt valgkortet digitalt. 
Ta kontakt med Kommunetorget i Moss kommune dersom du ikke mottar valgkortet eller er usikker på om du har stemmerett, manntallet for Moss kommune ligger ute til ettersyn på Kommunetorget frem til og med valgdagen. 

Kommunetorget:

Telefon: 69 24 80 00
Adresse: Dronningensgate 15 

Les mer om hvem som har stemmerett på Moss kommunes nettside: Stemmerett og manntall