Moss kommune

Gratis henting av båtvrak

Bilde av båtvrak  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prosjektet ble startet opp i 2021, og er et samarbeid mellom Handelens Miljøfond, Oslofjordens Friluftsråd og kommunene Fredrikstad, Sarpsborg, Moss, Hvaler og Halden. I fjor hentet Kambo Marina opp 331 båtvrak noe som utgjorde totalt 687 tonn plast. 

Nå videreføres prosjektet i 2022. Har du en gammel fritidsbåt du ønsker å bli kvitt, kan du melde det inn på www.kambomarina.no/meld-vrakbåt 

Ordningen med gratis henting gjelder fritidsbåter som veier under 3 tonn. Har du båt som er over tre tonn eller er sunket må du påregne noen kostnader, men ta kontakt med Kambo Marina for et prisoverslag. Alle typer båter kan leveres, både trebåt, plastbåt, seilbåt, seilbrett, kajakk og kano. Både med og uten motor. 

Reduserer påkjenningen på miljøet

Prosjektet med å hente båtvrak gratis er satt i gang for å redusere påkjenningene på det marine miljøet ved å hindre at kjemikaler og mikroplast kommer ut i havet.

Kambo Marina planlegger flere henterunder med en lekter i Østfold i løpet av sommeren og høsten. Seilingstider vil avhenge av antall båter som skal hentes. Det brukes også lastebil for å hente båtvrak.  

Slik gjør du det

  • Båter som skal hentes må meldes inn på kambomarina.no. Husk å ha et bilde av båten når du registrerer.
  • Egen båt eller eierløs fritidsbåt kan meldes inn.
  • Ordningen gjelder fritidsbåter som veier under 3 tonn.
  • Alle typer båter kan leveres, både trebåt, plastbåt, seilbåt, seilbrett, kajakk og kano. Både med og uten motor.  
  • Har du båt som er større enn tre tonn eller er sunket så ta kontakt med Kambo Marina.   
  • Båten kan også hentes med lastebil

Kontaktpersoner

Daglig leder Ketil Svelland, Kambo Marina AS, 909 11 859 Prosjektleder Sveinar Kildal 913 08 285 Oslofjordens Friluftsråd, Bjørn Heidenstrøm på bjorn@oslofjf.no