Moss kommune

Sterk og stødig - trening for seniorer 65+

Synes du at du klarer mindre i dag enn for 1 år siden? Ønsker du å bli sterkere og stødigere?

Sterk og stødig er et gruppetreningstilbud for hjemmeboende seniorer som ønsker å bli sterkere og stødigere. Treningen har som formål å øke muskelstyrken i beina og forbedre balansen. Samtidig får man muligheten til å være sammen med og trene med andre treningsglade seniorer.

Øvelsene foregår både stående og gående, men det er anledning til å støtte seg til en stol eller sette seg ned ved behov. Treningsgruppene blir instruert av frivillige instruktører som er kurset i sterk og stødig-konseptet, og som blir veiledet av kommunale fysioterapeuter.

Målgruppe: Deltakere i Sterk og stødig er seniorer (65+) med en begynnende ustøhet eller følelse av å være svakere i beina og mer ustø enn tidligere. Du må kunne gå uten hjelpemidler innendørs, og fremdeles klare deg godt i eget hjem uten særlig bistand fra kommunen. Du må kunne komme deg til og fra treningen på egenhånd. Du trenger ingen henvisning for å delta i gruppetilbudet, men snakk med legen din om treningen og om du har sykdommer som du må ta hensyn til under treningen.

Du trenger: klær som er lette å bevege seg i, innetreningssko og vannflaske.

For påmelding: her gjelder førstemann til mølla! Påmeldingsfrist snarest.

Ellen Koch – fysioterapeut
ellen.koch@moss.kommune.no
Telefon: 474 87 507

Rikke Gulvik Gundersen – fysioterapeut
rikke.gulvik.gundersen@moss.kommune.no
Telefon: 457 30 347

 

Vi trenger frivillige instruktører!

Moss kommune søker etter flere frivillige personer som har interesse for og lyst til å lede treningsgrupper for seniorer som opplever endring i bevegelsesfunksjon og ustøhet i enkelte situasjoner. Gruppene gjennomføres èn gang per uke på dagtid.

Du vil som frivillig få opplæring i form av et tre dagers kurs som Moss kommune vil stå for. Første mulighet for gjennomføring av kurset vil være til høsten. I tillegg vil alle instruktørene få kurs i førstehjelp. Alle våre instruktører vil få jevnlig oppfølging og veiledning av fysioterapeuter. Du trenger ingen forkunnskaper, bare motivasjon og lyst til å bidra med helsefremmende arbeid.

Gjennom å være frivillig instruktør får du gleden av å være aktiv og sosial sammen med andre. Her gjelder førstemann til mølla! Påmeldingsfrist snarest.

kontakt oss for mer informasjon.

 

Sterk og stødig