Moss kommune

Vårt servicetilbud

Biblioteket kan tilby en rekke tjenester som kopi, scan, utskrift, rett kopi, gratis wi-fi med mer.

Wi-fi og datamaskiner
Vi har gratis Wifi i begge bibliotekene. Nettet heter Moss kommune-gjest og etter tilkobling får man opp en påloggingsside der man skriver inn mobilnummer og får tilsendt en pinkode på SMS. Dersom ikke påloggingssiden dukker opp av seg selv, så åpne nettleseren og søk på f. eks. vg.no – så vil påloggingssiden dukke opp. Påloggingen varer i 24 timer. Vi har også faste pc’er som du kan bruke i biblioteket. Du logger deg på med ditt lånekortnummer og din pinkode. 

Utskrift, kopi og scanning
Utskrifter og kopier koster kr 3,- for A4 s/h og kr 5 A4 farge – kr 6,- for A3 s/h og kr 12 for A3 farge. Du kan kjøpe kopichip for kr 30, eller betale for enkeltkopier. Scanning er gratis men man må kjøpe en chip for kr 30,-. Man kan skrive ut fra våre publikums-PCer eller via vårt trådløse nett som heter Moss kommune-gjest via vår utskriftsløsning som heter Princh. Man betaler direkte i princh-løsningen ved bruk av bankkort.

Advokatvakten
I samarbeid med Den Norske Advokatforening tilbyr vi gratis juridisk veiledning på torsdager utenom feriene på Moss bibliotek. Rygge bibliotek har ikke denne tjenesten. Advokatvakten er fra 16.30, og tar imot personer fortløpende. Det lønner seg å være tidlig ute for å trekke kølapp.

Grupperom og lesesaler
Vi har lesesal og grupperom tilgjengelig. Det er mulig å reservere plass på grupperommene på forhånd. Lesesalen er tilgjengelig fra kl. 07.00 når man underskriver avtale om meråpent bibliotek.

Rett kopi-stempel

Hos oss får du verifisert kopien du tar av dine vitnemål og andre papirer med rett kopi-stempel. 

Mossebibliotekene kan kun bekrefte «rett kopi» av andre dokumenter når:

  • det ikke er tvil om at originalen er ekte
  • dokumentet er original, ikke kopi
  • kopi er utført på biblioteket

«Rett kopi» er en bekreftelse på at kopien er identisk med det originale dokumentet. Dette er ingen bekreftelse på at dokumentet i seg selv er «ekte»

Lån en bokkasse
Jobber du i barnehage eller i grunnskolen? Eller er du kanskje lei av å lese de samme bøkene hjemme for barna hver Vi tilbyr oss å plukke en bokkasse eller et bærenett med bøker. Send oss en mail, så låner vi ut bøkene på kortet og setter det klart til henting. Man kan låne bøkene i 4 uker.
Kontakt oss på mail: Moss bibliotek: avdbarn@moss.folkebibl.no - Rygge bibliotek: skranke1@moss.kommune.no
Evt. ring 99091115.
 
Tjenester for skoler
Moss bibliotek betjener alle grunnskolene i Moss kommune. Ønsker du som er lærer å bestille bøker til bruk i skolen? Ta kontakt med barneavdelingen, tlf 69 24 83 46 eller epost: avdbarn@moss.folkebibl.no. Vi tar også imot klassebesøk hos oss. Ta kontakt med Kristin Novang Pedersen (kristin.novang.pedersen@moss.kommune.no) for å avtale tid.