Moss kommune

Koronavaksinering i Moss

Moss kommune gjennomfører koronavaksinering for innbyggere i Moss, Våler og Råde kommuner. 

 • Vaksinesenteret, Øreåsveien 11, 1528 Moss
  Åpent torsdager kl. 8.30 - 16.30, timebestilling og drop-in.
   
 • Vaksinetelefon 40 40 20 37 er åpen tirsdag og onsdag kl. 8.00 - 11.30 og 12.00 - 15.30, fredag 8.00 - 11.30.

 

Alle innbyggere over 18 år kan nå få oppfriskningsdose.

Møt opp i åpningstiden vår eller bestill time på helsenorge.no eller på tlf. 40 40 20 37. Skal du ha en av de andre dosene, kan du ringe oss eller bare komme innom i åpningstiden.

Timebestilling på helsenorge.no: Logg deg inn, velg Timeavtaler og Bestill time. Velg deretter Moss kommune Vaksinasjon. Ta kontakt med vaksinesenteret hvis du opplever problemer med selvbookingen.

Gjennomgått koronasykdom

Selv om du har gjennomgått koronasykdom, anbefaler FHI oppfriskningsdoser (både tredje og fjerde dose). Tidsintervall fra tilfriskning etter bekreftet sykdom til ny oppfriskningsdose anbefales å være 3 - 4 måneder. Ønskes oppfriskningsdosen tidligere, er minimum tidsintervall 3 uker fra tilfriskning.

Oppfriskningsdose 4

 
FHI anbefaler dose 4 for alle over 65 år og for de mellom 18-64 år i risikogrupper. Tilbudet gjelder også for personer i aldersgruppen 12 -17 år med alvorlig grunnsykdom. Sjekk om du faller innunder denne gruppen

Det anbefales også at gravide i 2. og 3. trimester tilbys oppfriskningsdose, ettersom det er da de har høyest risiko for alvorlig sykdom. Dette er uavhengig av om de kun er grunnvaksinerte fra før eller allerede har mottatt én oppfriskingsdose. Gravide som ønsker oppfriskningsdosen må ringe for timebestilling på tlf. 40 40 20 37. 

Friske personer mellom 18 og 64 år kan få dose 4 hvis de selv ønsker det. Det er ingen anbefaling om at denne gruppen tar dose 4.

Det må ha gått fire måneder siden du fikk dose 3, og har du tatt influensavaksinen skal det gå minst 7 dager mellom influensavaksinen og koronavaksinen.

Oppfriskningsdose til personer med alvorlig nedsatt immunforsvar

I tilfeller hvor behandlende lege vurderer at det er behov for ytterligere doser utover de fire som allerede er anbefalt, skal det dokumenteres i form av et brev eller elektronisk dokumentasjon som medbringes til det kommunale vaksinasjonstilbudet. Noen vil få tilbud om dosen på sykehuset.

Intervall

Vennligst kontroller selv at det har gått lang nok tid siden forrige dose (minst 20 uker mellom dose 2 og oppfriskningsdosen, og minst fire måneder mellom oppfriskningsdosen og dose 4). Egne retningslinjer for barn (se lenger ned) og de med alvorlig svekket immunforsvar gjelder.

Har du tatt influensavaksinen skal det gå minst 7 dager mellom influensavaksinen og koronavaksinen.

Husk at noen land krever tre vaksinedoser - gjennomgått Covid-19 står registrert i vaksinepasset ditt i 180 dager.

Er det registrert feil opplysninger om vaksinasjon?

Hvis du har tatt koronavaksinen og denne ikke synes på Helsenorge, så har den kanskje ikke blitt registrert ennå, eller det har skjedd en feil med registreringen. Informasjon om koronasertifikat finner du her.

Dersom du finner en feil og du har fått vaksinen i Moss eller Våler, kan du fylle ut skjemaet under og sende inn. Har du fått vaksinen et annet sted, ta kontakt med gjeldende sted.

Skjema for å melde feil med registrert vaksine

Vaksinering av barn og unge

Barn og unge under 16 år er ikke helserettslig myndige, derfor må det ved felles foreldreansvar foreligge samtykke fra begge foresatte. Hvis det mangler samtykke fra én eller begge foresatte vil ikke vaksinen bli gitt. Nytt samtykke kreves for hver dose. Samtykket kan være muntlig, men det må dokumenteres og er derfor mest praktisk om det er skriftlig. Ved spørsmål om vaksinering, skal barn og ungdom høres ut fra alder og modenhet og deres mening skal vektlegges.

Lenke til samtykkeskjema

For barn 5–15 år erstatter gjennomgått Covid-19 én vaksinedose. Disse kan om ønskelig få en dose 3 til 6 mnd etter at de har blitt friske fra Covid-19.

For barn 5 - 11 år med alvorlig underliggende sykdom.

Barn mellom 12 og 17 år tilbys grunnvaksinering med 2 doser, og intervallet mellom dose 1 og dose 2 er minst 12 uker. Dette intervallet gir best vaksinerespons, og er også viktig for langsiktig beskyttelse av gruppen. Det kan vurderes intervall ned til 8 uker mellom dose 1 og dose 2 hvis dette er nødvendig av praktiske årsaker. 

Ungdom som har fylt 18 år kan velge å ta oppfriskningsdosen. Ungdom med alvorlig svekket immunforsvar bør grunnvaksineres med 3 doser.

Barn i alderen 6 måneder til og med 4 år med alvorlig grunnsykdom kan få koronavaksine etter individuell vurdering.
Folkehelseinstituttet mener at svært få i denne aldersgruppen vil ha behov for vaksine mot covid-19, men at det likevel kan være enkelte barn med alvorlig grunnsykdom som kan ha nytte av et slikt tilbud. Dette skal i så fall skje etter individuell vurdering av lege som kjenner barnet. «Dokumentasjon på dette må medbringes»

Grunnvaksinering av barn i denne alderen er tre doser.

Dersom denne vurderingen er gjort kan foresatte ta kontakt med Smittevernkontoret og lage avtale.
Smittevernkontoret har telefontid tirsdager og torsdager kl.: 09:00-11:00 og 12:00-14:00.
Telefon: 45732160.

Les mer om vaksinering av barn og unge på FHI.no.

Ved vaksinering

 • Det er ønskelig at du tar med legitimasjon.
 • Vi ser helst at du kommer alene, men om du må ha med ledsager går det helt fint.
 • Du blir ivaretatt hele tiden.
 • Ha navn og personnummer klart.
 • Vaksinen settes i overarmen, kle deg slik at det er enkelt å få fram stikkstedet.
 • Etter vaksinering må du sette deg til observasjon i 20 minutter, for å se at du ikke får reaksjon.
 • Etter 20 minutter kan du reise hjem.

 

Øvrige vaksiner

Øvrige vaksiner fås ved smittevernkontoret, telefon: 45 73 21 60.

Information in other languages