Moss kommune

Koronavaksinering i Moss

Du kan bestille time selv til oppfriskningsdosen på helsenorge.no. Logg deg inn, velg Timeavtaler og Bestill time. Velg deretter Moss kommune Vaksinasjon. Får du opp beskjeden Helsekontakten har dessverre ingen tjeneste for timebestilling på nett. Bestill time på annen måte. er du ikke registrert i aktuell målgruppe for vaksinering nå. Ta kontakt med vaksinesenteret på tlf. 40 40 20 37 hvis du opplever problemer med selvbookingen.

Vi tar dessverre ikke imot for drop-in på vaksinesenteret nå, kun de som har bestilt time. Du kan også bestille time for dose 1, dose 2 eller dose 3 av vaksinen.

Dose 4 til risikogrupper mellom 18 og 64 år, og gravide i 2. og 3. trimester

Regjeringen har besluttet at kommunene nå kan gi oppfriskningsdose mot covid-19 til risikogrupper mellom 18 og 64 år. Tilbudet gjelder også personer i aldersgruppen 12 - 17 år med alvorlig grunnsykdom. Sjekk om du faller innunder denne gruppen.

Det anbefales også at gravide i 2. og 3. trimester tilbys oppfriskningsdose, ettersom det er da de har høyest risiko for alvorlig sykdom. Dette er uavhengig av om de kun er grunnvaksinerte fra før eller allerede har mottatt en oppfriskingsdose. Gravide som ønsker oppfriskningsdosen kan ikke selvbooke, men kan ringe for timebestilling på tlf. 40 40 20 37.

Det bør ha gått fire måneder siden du fikk dose 3.

Har du gjennomgått koronasykdom, anbefaler FHI en oppfriskningsdose (både tredje og fjerde dose). Tidsintervall fra tilfriskning etter bekreftet sykdom til ny oppfriskningsdose anbefales å være 3 - 4 måneder. Ønskes oppfriskningsdosen tidligere, er minimum tidsintervall 3 uker fra tilfriskning.

Dose 4 til 65 år og eldre

Innbyggere over 65 år kan nå bestille time til dose 4 av koronavaksinen. Det må ha gått fire måneder siden du fikk dose 3, og du må ha fylt 65 år. 

Har du gjennomgått koronasykdom, anbefaler FHI en oppfriskningsdose (både tredje og fjerde dose). Tidsintervall fra tilfriskning etter bekreftet sykdom til ny oppfriskningsdose anbefales å være 3 - 4 måneder. Ønskes oppfriskningsdosen tidligere, er minimum tidsintervall 3 uker fra tilfriskning.

Er du beboer på sykehjem og omsorgsboliger, vil du få tilbud om vaksinen der du bor.

Oppfriskningsdose til personer med alvorlig nedsatt immunforsvar

I tilfeller hvor behandlende lege vurderer at det er behov for ytterligere doser utover de 4 som allerede er anbefalt, skal det dokumenteres i form av et brev eller elektronisk dokumentasjon som kan medbringes til det kommunale vaksinasjonstilbudet om ikke vaksinen tilbys på sykehuset.

 

Vaksinesenteret
Øreåsveien 11
1528 Moss

Vaksinetelefon 40 40 20 37 er åpen:
Mandag - fredag, kl. 8.30 - 11.30 og 12.00 - 15.00
NB! Telefonen er stengt i uke 40

 

Åpningstider vaksinesenter

Hver tirsdag, onsdag og torsdag i september kl. 08:30 - 15:00 (stengt i uke 40)

Nytt: Oppdatert koronavaksine på vei

FHI har varslet oss om at vi vil motta oppdatert koronavaksine fra og med uke 38. At vaksinen er "oppdatert", vil si at den beskytter bedre mot omikronvarianten, i tillegg til å beskytte mot det opprinnelige koronaviruset. 
 
Jeg ønsker oppfriskningsvaksine - hva betyr dette for meg?
Hvis du ønsker oppfriskningsvaksine, kan du enten få den vaksinen vi nå har og som beskytter godt mot alvorlig sykdom (inkludert omikronvarianten) - eller du kan vente til vi får den oppdaterte koronavaksinen.

Jeg har nettopp fått oppfriskningsvaksine - hva betyr dette for meg?
Personer som nylig er vaksinert med oppfriskningsdose med opprinnelig vaksine, har fått styrket sin immunitet mot alvorlig sykdom og trenger derfor ikke ytterligere ny dose med oppdatert vaksine nå, ifølge FHI.
 
Jeg har fått time til oppfriskningsvaksine, men ønsker å vente på den oppdaterte koronavaksinen - hva gjør jeg?
Hvis du vil utsette vaksine-timen din, slik at du får oppdatert koronavaksine, ringer du 40 40 20 37 eller via selvbooking på helsenorge.no.
 
Jeg har ikke tatt koronavaksine før - hva gjelder for meg?
Den oppdaterte vaksinen skal ikke brukes til grunnvaksinering (vaksinedose 1 og 2), ifølge FHI. Ved behov for grunnvaksinering vil du få en av de opprinnelige vaksinene (Comirnaty eller Spikevax).
 

Intervall

Vennligst kontroller selv at det har gått lang nok tid siden forrige dose (minst 20 uker mellom dose 2 og oppfriskningsdosen, og minst fire måneder mellom oppfriskningsdosen og dose 4). Egne retningslinjer for barn (se lenger ned) og de med alvorlig svekket immunforsvar gjelder.

Husk at noen land krever tre vaksinedoser - gjennomgått Covid-19 står registrert i vaksinepasset ditt i 180 dager.

Er det registrert feil opplysninger om vaksinasjon?

Hvis du har tatt koronavaksinen og denne ikke synes på Helsenorge, så har den kanskje ikke blitt registrert ennå, eller det har skjedd en feil med registreringen. Informasjon om koronasertifikat finner du her.

Dersom du finner en feil og du har fått vaksinen i Moss eller Våler, kan du fylle ut skjemaet under og sende inn. Har du fått vaksinen et annet sted, ta kontakt med gjeldende sted.

Skjema for å melde feil med registrert vaksine

 

Vaksinering av barn og unge

Barn og unge under 16 år er ikke helserettslig myndige, derfor må det ved felles foreldreansvar foreligge samtykke fra begge foresatte. Hvis det mangler samtykke fra én eller begge foresatte vil ikke vaksinen bli gitt. Nytt samtykke kreves for hver dose. Samtykket kan være muntlig, men det må dokumenteres og er derfor mest praktisk om det er skriftlig. Ved spørsmål om vaksinering, skal barn og ungdom høres ut fra alder og modenhet og deres mening skal vektlegges.

Lenke til samtykkeskjema

For barn 5–15 år erstatter gjennomgått Covid-19 én vaksinedose. Disse kan om ønskelig få en dose 3 til 6 mnd etter at de har blitt friske fra Covid-19.

For barn 5 - 11 år med alvorlig underliggende sykdom.

Barn mellom 12 og 17 år tilbys grunnvaksinering med 2 doser, og intervallet mellom dose 1 og dose 2 er minst 12 uker. Dette intervallet gir best vaksinerespons, og er også viktig for langsiktig beskyttelse av gruppen. Det kan vurderes intervall ned til 8 uker mellom dose 1 og dose 2 hvis dette er nødvendig av praktiske årsaker. 

Ungdom som har fylt 18 år kan velge å ta oppfriskningsdosen. Ungdom med alvorlig svekket immunforsvar bør grunnvaksineres med 3 doser.

Les mer om vaksinering av barn og unge på FHI.no.

Ved vaksinering

  • Det er ønskelig at du tar med legitimasjon.
  • Vi ser helst at du kommer alene, men om du må ha med ledsager går det helt fint.
  • Du blir ivaretatt hele tiden.
  • Ha navn og personnummer klart.
  • Vaksinen settes i overarmen, kle deg slik at det er enkelt å få fram stikkstedet.
  • Etter vaksinering må du sette deg til observasjon i 20 minutter, for å se at du ikke får reaksjon.
  • Etter 20 minutter kan du reise hjem.

 

Øvrige vaksiner

Øvrige vaksiner fås ved smittevernkontoret, tlf 45 73 21 60.

Information in other languages