Koronavaksinering i Moss og Våler

Vaksinesenteret holder stengt i hele juli, og åpner igjen i løpet av august. Vi holder ekstra åpent for drop-in torsdag 23. juni og siste åpningsdag er torsdag 30. juni.

Dose 4 til alle 80 år og eldre

Hvis du er 80 år og eldre, kan du nå få dose 4 av koronavaksinen. Det må ha gått fire måneder siden du fikk dose 3, og du må ha fylt 80 år. Ring for å bestille time, eller kom på drop-in.

Vaksinesenteret
Øreåsveien 11
1528 Moss

Vaksinetelefon 40 40 20 37 er åpen:
Mandag - fredag, kl. 8.30 - 11.30 og 12.00 - 15.00

Torsdag 23.06 kl. 10.00 - 17.00 (kun drop-in)
Torsdag 30.06 kl. 15.00 - 21.00

Intervall

Vennligst kontroller selv at det har gått lang nok tid siden forrige dose (minst 20 uker mellom dose 2 og oppfriskningsdosen, og minst fire måneder mellom oppfriskningsdosen og dose 4). Egne retningslinjer for barn (se lenger ned) og de med alvorlig svekket immunforsvar gjelder.

Hvis du har gjennomgått covid-19, bør du vente minimum 3 måneder etter gjennomgått sykdom før du tar ny vaksinedose. Husk at noen land krever tre vaksinedoser - gjennomgått Covid-19 står registrert i vaksinepasset ditt i 180 dager.

Drop-in

Vi tilbyr drop-in vaksinering for alle doser, også for Novavax-vaksinen. Barn under 16 år må ha fylt ut samtykkeskjema fra begge foresatte. Hvis du har fått timeinnkalling, håper vi at du har mulighet til å forholde deg til denne. Hvis du allikevel ikke ønsker timen, husk å ringe oss å gi beskjed.

Informasjonsark om koronavaksinen fra Novavax.

Er det registrert feil opplysninger om vaksinasjon?

Hvis du har tatt koronavaksinen og denne ikke synes på Helsenorge, så har den kanskje ikke blitt registrert ennå, eller det har skjedd en feil med registreringen. Informasjon om koronasertifikat finner du her.

Dersom du finner en feil og du har fått vaksinen i Moss eller Våler, kan du fylle ut skjemaet under og sende inn. Har du fått vaksinen et annet sted, ta kontakt med gjeldende sted.

Skjema for å melde feil med registrert vaksine

Vaksinering av barn og unge

Barn og unge under 16 år er ikke helserettslig myndige, derfor må det ved felles foreldreansvar foreligge samtykke fra begge foresatte. Hvis det mangler samtykke fra én eller begge foresatte vil ikke vaksinen bli gitt. Nytt samtykke kreves for hver dose. Samtykket kan være muntlig, men det må dokumenteres og er derfor mest praktisk om det er skriftlig. Ved spørsmål om vaksinering, skal barn og ungdom høres ut fra alder og modenhet og deres mening skal vektlegges.

Lenke til samtykkeskjema

For barn 5–15 år erstatter gjennomgått Covid-19 én vaksinedose. Disse kan om ønskelig få en dose 3 til 6 mnd etter at de har blitt friske fra Covid-19.

For barn 5 - 11 år med alvorlig underliggende sykdom.

Barn mellom 12 og 17 år tilbys grunnvaksinering med 2 doser, og intervallet mellom dose 1 og dose 2 er minst 12 uker. Dette intervallet gir best vaksinerespons, og er også viktig for langsiktig beskyttelse av gruppen. Det kan vurderes intervall ned til 8 uker mellom dose 1 og dose 2 hvis dette er nødvendig av praktiske årsaker.

Ungdom som har fylt 18 år kan velge å ta oppfriskningsdosen. Ungdom med alvorlig svekket immunforsvar bør grunnvaksineres med 3 doser.

Les mer om vaksinering av barn og unge på FHI.no.

Ved vaksinering

• Det er ønskelig at du tar med legitimasjon.
  • Vi ser helst at du kommer alene, men om du må ha med ledsager går det helt fint.
  • Du blir ivaretatt hele tiden.
  • Ha navn og personnummer klart.
  • Vaksinen settes i overarmen, kle deg slik at det er enkelt å få fram stikkstedet.
  • Etter vaksinering må du sette deg til observasjon i 20 minutter, for å se at du ikke får reaksjon.
  • Etter 20 minutter kan du reise hjem.

Information in other languages