Velkommen til Mosseregionkonferansen 23. november 2022

Plakat, invitasjon til Mosseregionskonferansen 2022 med følgende tekst: 23. november 2022 Mosseregionskonferansen 23.11.2022 kl.08.30 - 15.00 Verket scene i Moss. Nederst på bildet: logo til MNU og byvåpen til Moss, Råde, Våler og Vestby - Klikk for stort bilde MNU Hvordan skal vi ytterligere styrke Mosseregionen som en av landets mest attraktive for bosetting, næringsetablering og opplevelser?
Hvordan kan vi bli enda bedre til å samarbeide og legge til rette for regionutvikling i kommuner som fra 2024 vil tilhøre både Østfold og Akershus? Hvor viktig er samferdsel og infrastruktur i dette arbeidet?
Dette er blant spørsmålene som står på agendaen.
Konferansen åpnes av samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, som deler scenen med en rekke lokale og sentrale bidragsytere gjennom dagen. Konferansen innledes med et inspirasjonsforedrag om betydningen av samarbeid for å nå felles mål, ved tidligere skiløper Øystein «Pølsa» Pettersen. Pål Bjerketvedt leder oss gjennom dagen som moderator.

Dato: 23. november
Sted: Verket Scene
Påmelding/ billetter på TicketCo (pris: 445 kr. inkludert lunsj)

08.30-08.50: Deltakerne ankommer, kaffe og mingling.

08.50-09.00: Konferansedagen innledes med musikalsk innslag.

09.00-09.40: Vi varmer opp, løfter blikket og lar oss inspirere av foredraget. Hvordan nå felles mål som lag? ved Øystein «Pølsa» Pettersen.

09.40-09.50: Velkomst og innledning om konferanseprogrammet, ved konferansier Pål Bjerketvedt.

Del I: er regionsamarbeid viktig? Hva er våre utfordringer? Muligheter? Hvor er vi best?

09.50-10.10: Åpningsforedrag: Hvordan påvirker infrastruktur og de store samferdselsprosjektene utviklingen i regionen, med særlig vekt på næringsliv, samfunnsliv og opplevelser, ved samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

10.15-10.30: «Samferdsel og byutvikling i Grenland. Skien og Porsgrunn fikk statens pris for attraktiv byutvikling i 2021. Hva kan vi lære?» Ved ordfører i Skien, Hedda Foss Five

10.30-10.45: pause

10.45-11.00: Hvordan har regionen og regionsamarbeidet utviklet seg, hva blir viktig i tiden vi går inn i? Hvilken rolle kan Mosseregionen spille i relasjonen mellom Østfold og Akershus fra 2024? ved ordfører i Moss og regionrådsleder Hanne Tollerud.

11.05-11.40: Østfold og Follo under lupen, hvor ligger mulighetene for næringsutvikling i vår region? ved professor Torger Reve, Handelshøyskolen BI. I forlengelsen av foredraget: Refleksjoner og samtale rundt bordene om presentasjoner og innspill fra scenen så lang.

11.45-12.00: Utdeling av gründerprisen og næringslivsprisen i Mosseregionen.

12.00-13:00: Lunsjpause - mingling
Lunsjen: Tilberedt og servert av elever fra restaurant og matfag, ved Kirkeparken videregående skole.

Del II: Vi kan og vi vil. Konkrete, lokale eksempler på utvikling, innovasjon og inspirasjon.

13.00-13.15: Hvilken betydning har forsvaret som arbeidsgiver og for utvikling av kompetanse i regionen? Hvordan ser forsvaret på samarbeid og nettverksbygging med næringsliv og kommuner i regionen? ved oberst og stasjonssjef på Rygge flystasjon Thomas Orud Harlem.

13.20-13.35: Betydningen av samarbeid med Forsvaret for en lokal næringsaktør? ved daglig leder i Goldfish Boat, Knut Halvard Iversen.

13.40-13.55: ASKOs banebrytende «verdensprosjekt», dronehavn i Moss med fokus på nullutslipp, ved daglig leder i Asko Maritime AS, Kai Just Olsen.

14.00-14.30: Hvordan kan reiseliv og opplevelsesnæringen bli en sysselsettingsmotor i Mosseregionen? Opplevelsesnæringen i Mosseregionen, «veien mot den mest attraktive regionen ved Oslofjorden», ved Jarle Moen fra NHO reiseliv og daglig leder i 2469 Reiseutvikling, Børre Berglund og Heidi Kjærnes, daglig leder Vestre Kjærnes Gård.

14.30-14.55: Inntrykk fra dagen, samtale og oppsummering med regionens ordførere, samt innspill fra salen, ved konferansier Pål Bjerketvedt.

14.55–15.00: Avslutning ved regionrådets leder Hanne Tollerud.