Moss kommune

To nye toaletter åpne for publikum i Moss sentrum

Lekeplassen på Kirketorget, skøytebanen og skateparken tiltrekker flere store og små til sentrum i Moss for lek og morro. Behovet for flere toalettfasiliteter har økt i takt med antall besøkende og i dag, endelig, ble to nye offentlige toaletter åpnet, et på Kirketorget og et ved skateparken på Myra.

Kommunen gjennomførte en tilbudskonkurranse i 2018 som JCDecaux Norge AS vant. Siden den gang har kommunen og JCDecaux Norge AS samarbeidet for å etablere de offentlige toalettene. I dag kunne de åpnes for publikum, med seremoniell snorklipping fra ordfører Hanne Tollerud.

JCDecaux Norge AS vil gjennomføre daglig ettersyn og service på toalettene, slik at de i størst mulig grad  fremstår som rene, pene og innbydende for publikum.

Toalettene er tilgjengelig for alle og er tilpasset for bevegelseshemmede. Det er flere tekniske løsninger i de nye toalettene, som skal sikre et trygt og innbydende toalettbesøk.

 

  • Toalettene har skyvedører, for enkelt adkomst

  • Det gis informasjon til bruker ved enkel symbolikk og talefunksjon

  • Toalettet spyler ned automatisk etter besøk, men du kan også velge å spyle ned selv, om du ønsker

  • Det er håndvask med såpe og lufttørker i toalettrommet

  • Alarmknapp i toalettrommet koblet til vektertjeneste med talefunksjon 

  • Toalettet og gulvet i toalettrommet vaskes automatisk etter hvert toalettbesøk. IR-sensor i toalettrommet sikrer at rommet er tomt, før vaskeprogrammet starter. Vaskeprogrammet tar ca. 2 minutter.

  • Døren til toalettrommet åpnes automatisk etter 20 minutter og det gis en talepåminnelse om dette etter 17 minutter

Toalettene forbruker totalt ca. 7 liter vann pr. toalettbesøk. Så da ønsker vi alle som trenger det, velkommen, og minner om at det samme gjelder her som hjemme, kun bæsj, tiss og dopapir skal i toalettet.