Leksefri skole fra høsten 2022

I januar ble det det vedtatt i oppvekst og utdannings-utvalget at skolene i Moss kommune skal bli leksefrie. Nå har skoleadministrasjonen avgjort at det skal skje fra skolestart i august 2022.

Rektorene og de ansatte i mosseskolen er informert, og det er i dag sendt ut en melding til alle foresatte.

- Dette betyr ikke at elevene aldri skal gjøre skolearbeid hjemme, men de tradisjonelle leksene forsvinner, sier direktør for kultur, oppvekst og aktivitet Silje Hobbel.

Skolene har allerede begynt å øve og trene på hvordan den nye skolehverdagen skal bli. De nye læreplanene gir mange muligheter når det gjelder elevenes læring, elevmedvirkning, refleksjon, utforskning, trivsel, samarbeid og varierte metoder.

- Vi går inn i en skikkelig spennende tid i mosseskolen, både for lærerne og elevene, hvor målet er enda bedre læringslyst og flere motiverte elever, sier Hobbel.

Alt om hva leksefri skole innebærer, og hva det betyr for lærere, elever og foresatte kommer vi til å informere godt om i forbindelse med skolestart. Ordningen skal evalueres blant annet gjennom brukerundersøkelser, og gjennom elevenes læring og resultater.

Eventuelle mediehenvendelser rettes til:

• Direktør for kultur, oppvekst og utdanning Silje Hobbel mobil 957 74 556
  • Kommunikasjonsrådgiver Lotte Olsen Jessa mobil 911 71 074